Ако президентът е решил да бъде президент на БСП, мисля,

...
Ако президентът е решил да бъде президент на БСП, мисля,
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако Радев иска да е президент на БСП, ще си плати политическата цена

Ако президентът е решил да бъде президент на Българска социалистическа партия, мисля, че това ще е неточност от негова страна и той ще си заплати политическата цена за това, сподели в " Денят онлайн " Тома Биков, народен представител от ГЕРБ. Той даде тази оценка по отношение на обявеното от Румен Радев несъгласие върху антикорупционния закон, който още не е признат. " Доколкото разбирам президентът ще наложи несъгласие, той го разгласи още преди да сме приели закона. Поне от благовъзпитание човек би трябвало да се въздържи да демонстрира толкоз отрицателното си отношение към ръководещите ", сподели Тома Биков.

" Понякога той (Радев) става жертва на това си отношение и явно на някаква преданост към партията, която го е издигнала на позицията му. "

Румен Радев се изрече доста остро и против мораториума на ръководещите върху новите медикаменти, на който наложи несъгласие.

" Хората реагираха постфактум, откакто чуха, че губим човешкия си образ, че сме убийци ", сподели Тома Биков, като напомни изявление точно на Румен Радев.

" Според мен самият президент можеше да получи информация за нашата цел (с въвеждането на мораториума), включително и от господин Ананиев, който беше министър в неговото служебно държавно управление. Той можеше да се обади по телефона на господин Ананиев и да получи информация от него ", посочи Тома Биков.

" Институциите би трябвало да си приказват между тях, ние не сме отказали диалог с Радев. Но не мисля, че тонът, който той постанова към нас, може да носи резултати ", счита Тома Биков.

Депутатът изрази мнение, че част от натиска, оказван против мораториума, идва от фармацевтичната промишленост. " Защо България да е дребен пазар за тях - та това са 25 милиона.
Ние умерено можем да върнем обстановката такава, каквато е била - само че нали приказваме за промени в опазването на здравето.

Представете си, в случай че стартираме промяна там, където става дума за 300 милиона, за 600 милиона - а тя стартира, когато се окаже, че някои лечебни заведения източват страната, ще видите тогава какво ще стане.

Ние не одобряваме това като някаква неточност - да, може би сме сбъркали в връзката, само че задачата е парите да отидат в тези, които се нуждаят от тях, а не да вървят в джоба на корпоративен интерес.

Когато става въпрос за опазване на здравето бих дал съвет и на феновете: да знаят, че постоянно става въпрос за доста съществени пари и за преразпределението на тези пари. Когато стане дума за медикаменти, изключително когато те се купуват от страната, става дума за сериозен корпоративен интерес.

Виждам, че някои сътрудници са доста енергични в този проблем, само че има и други политици от Българска социалистическа партия, като да вземем за пример проф. Гайдарски, който излезе и сподели, че президента са го подвели. Когато се води подобен спор, става въпрос за едни огромни облаги на избрани бизнеси. Виждам, че професор Гайдарски от Българска социалистическа партия не ги пази, а виждам други сътрудници, които ги пазят ", акцентира Тома Биков.

" Не упреквам нито че някой лобира за избрани компании, просто споделям, че при подобен диалог - 25 милиона, ползата е огромен и има високо напрежение. И някой път при такива диалози някой го удря и тока при високото напрежение.

Като държавно управление, като ръководещо болшинство, сме длъжни да защитим интереса на болните, на данъкоплатците.
Със сигурност имаше потребност от пояснение, тъй като част от българите останаха с усещане, че желаеме да ги убием. От никого не е отнето никакво право - всеки, който се лекува, ще се лекува, и който има потребност от такива медикаменти, ще ги има.

Кои са попаденията на ръководещите тази година, съгласно Тома Биков - вижте видеото:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР