Ако през зимата се борим с риновирусите, то през лятото

...
Ако през зимата се борим с риновирусите, то през лятото
Коментари Харесай

Д-р Николова: Kогато се сменят рецептите за кашлица с такива за разстройство, то тогава...

Ако през зимата се борим с риновирусите, то през лятото ентеровирусите са най-често тези, които могат да скапват почивката ни. Те провокират възпаления на горните дихателни пътища и стомашни проблеми, систематизирани под името летен грип.

Това съобщи в ефира общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова пред bTV.

Ентеровирусите могат да причинят и съществени болести като херпангина, ентеровирусен екзантем, асептичен менингит, енцефалит, паралитична болест, миокардит.

Кой какви плодове не би трябвало да яде?

„ Както обичаме да се майтапим, лятото пристигна, когато в кабинетите започваме да сменяме рецептите за сиропи за кашлица с тези за таблетки за разстройство. В момента имаме всичко – хреми, разстройства, хетатит, варицела”.

По думите у не е невероятно през август да хванеш грип, както през зимата.

Вирусологът проф. Златко Кълвачев добави, че няма такова нещо като летни и зимни вируси. „ Няма и летен грип – вярното название е ентеровирусна тресчица. Тя няма нищо общо с грипния вирус. Това е едно температурно положение, породено от ентеровируси”, разясни той.
Д-р Николова предложи децата да бъдат имунизирани срещу ротавирусните инфекции. В момента се следи взрив на хетатит А.

Това е най-лесният метод да разберем бъкани ли са с пестициди плодовете и зеленчуците

По думите на доктор Гергана Николова хората не съблюдават обикновени правила и персонална хигиена. Децата и възрастните не си мият ръцете и по този метод заразяването настава доста елементарно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР