Ако през следващия месец няма някакви извънредни обстоятелства, Варна ще

...
Ако през следващия месец няма някакви извънредни обстоятелства, Варна ще
Коментари Харесай

Варна получава първия в страната мобипункт за кръводаряване

Ако през идващия месец няма някакви изключителни условия, Варна ще получи първия в страната мобилен пункт за кръводаряване, заяви през днешния ден ръководителят на съдружие „ Аз Вярвам и Помагам “ Владислав Николов. Както Българска телеграфна агенция осведоми, това е новата идея на организацията, която набира средства чрез осъществяване на акции за предаване на пластмасови капачки за преработване.

Договорът за реализацията на мобилния пункт към този момент е подписан, добави Николов. По думите му със задачата се заема турската компания EMS. Тя ще изпрати у нас екип, който ще оборудва транспортното средство, което ще извършва ролята на мобилен пункт. Специализираната кола ще бъде предоставена на Районния център по трансфузионна хематология във Варна.

Целта на сдружението за тази година е да събере 500 хиляди лв., напомни Николов. Инициативата „ #каузаполовинмилион “ планува, с изключение на обезпечаването на мобилен пункт за кръводаряване, пазаруване на профилирана неонатална кола за спешна помощ, както и здравна инсталация за детската хирургия на Многопрофилната болниза за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Св. Анна “. 

Сдружението стартира своите акции за събиране на капачки преди осем години. Досега благодарение на хиляди хора то е предало за преработване повече от 272 хиляди кг капачки. С парите са обезпечени разнообразни апарати в родилните, хирургичните отделения и тези по неонатология в профилираната Акушеро-гинекологична болница и МБАЛ „ Св. Анна “ във Варна, които обслужват цяла Североизточна България. Преди два месеца сдружението съумя да подари на Центъра за незабавна помощ в крайморския град и профилирана кола за спешна помощ. Нейната стойност е над 350 хиляди лв., събрани от капачки, стотинки и дарения. 

 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР