Ако през февруари руснаците са купили валута за 103,2 милиарда

...
Ако през февруари руснаците са купили валута за 103,2 милиарда
Коментари Харесай

Плащаш - оцеляваш: Рублата се срива, корупцията расте, „раняване“...

Ако през февруари руснаците са купили валута за 103,2 милиарда рубли, то през март - към този момент за 155,5 милиарда, показва Централната банка на Руската федерация в своя „ Преглед на рисковете на финансовите пазари “.

Натискът върху рублата се усилва, откакто доларът надвиши равнището от 93,30 рубли.

Следователно това е значим механически фактор, който сочи спад на въздействието на рублата, означи финансовият анализатор на BitRiver Владислав Антонов.Доларът интензивно укрепва на фона на намаляващата инфлация в Съединените щати и също по този начин е предпазен актив на фона на геополитически фактори.Цените на петрола демонстрират висока волатилност през последните дни, прибавя специалистът.

Пазарът на нефт беше под многопосочно въздействие.

 

От една страна е притиснат от укрепването на $, а от друга е подсилен от влошаващата се обстановка в Близкия изток, което усилва риска от спиране на доставките на нефт. За петрола чакам цените да продължат да се покачват до $97,50. Високите цени на петрола би трябвало да са положителни за рублата, само че тя е под напън и той ще продължи през идващите седмици, сигурен е Владислав Антонов.Междувременно на 30 април изтича постановлението за наложителна продажба на приходите от експорт. Документът визира 43 най-големи съветски компании - най-вече експортьори на петрол и газ. Всъщност им беше неразрешено да оставят валутата, получена за стоките, в непознати сметки, принуждавайки ги да продадат избрана сума на вътрешния пазар.

 

Главният анализатор на Neomarkets Олег Калманович напомня, че през юни 2022 година, след премахването на условието съветските експортьори да продават 50% от приходите в задгранична валута, курсът на рублата стартира да се движи свободно.

 

Психологическата граница от 100 рубли за $ стана фарватер за цената. Последвало е двукратно нарастване на лихвите сега - от 7,5% на 16%, което е спомагателен ущърб за рублата, счита Калманович.Важно е да се разбере, че този инструментариум на Централната банка е опит за занимателен резултат за ограничение на девалвацията.

 

Ако валутният надзор над експортьорите не бъде уголемен и Централната банка стартира да понижава главния % през втората половина на годината, тогава натискът върху рублата ще се усили. Александър Потавин, анализатор във финансова група Финам счита, че негативен фактор може да бъде и закупуването на задгранична валута от руснаците преди летния ваканционен сезон.

Скоро рублата ще отслабне още и обменния курс може да се вдигне до 98-102 рубли за $, предвижда Александър Потавин. Реално на черния пазар $ се купува против 110-130 рубли.

Александър Шнайдерман, началник на отдела за продажби в Alfa-Forex обаче предсказва, че доларът и китайският юан ще нарастнат още по отношение на рублата.

 

Юанът към този момент се продава за 13–13,2 рубли, а до неотдавна беше 11,5-12 рубли.Споменатите промени в курса на рублата отварят необятно вратата на корупцията, тъй като се усилват противозаконните спекулативни покупко-продажби. Укриват се данни за осъществени продажби, заобикаляйки глобите против Русия. Не е ясно къде отиват осъществените облаги в долари и евро. Съмненията са, че немалка част от сходни афери се случват в средите на военните, където е мъчно да се следи придвижването на техника, муниции и оръжия – в каква посока отиват, вместо на фронта в Украйна. Чужди източници и медийни следствия към този момент доста пъти засякоха съветско въоръжение в терористични структури в Близкия изток и африкански страни, където работят съветски частни военни формирования.

 

Милиони долари се изплащат под формата на подкупи за освобождение от военно работа, а в случай че към този момент си в армията за неизпращане на предната линия на фронта, където жертвите са пагубни. Това разкрива уеб сайтът verstka.media. Медията разгласява и таблица с цените на другите „ услуги “. До 100 000 $ ( един милион рубли) доближава медицински документ за раняване.

„ Услугите “ се правят против възнаграждение най-вече в долари или в евро. Това води до подем на черната борса на западна валута.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР