Ако премиерът на Унгария Виктор Орбан продължи да хули ЕС,

...
Ако премиерът на Унгария Виктор Орбан продължи да хули ЕС,
Коментари Харесай

Изхвърляме Орбан, ако продължи с анти-ЕС кампанията, предупреди шефът на ЕНП

Ако министър председателят на Унгария Виктор Орбан продължи да ругатни Европейски Съюз, Европейската национална партия (ЕНП) ще го изхвърли " или той самичък ще напусне " . Това съобщи ръководителят на ЕНП Жозеф Дол, представен от " Политико ".

Дол даде конференция преди неофициалната среща на евролидерите в Сибиу, Румъния, дружно с Орбан, само че не с унгарския министър председател, а с ръководителя на опозиционната Ниционално-либерална партия на Румъния Людовик Орбан.
 Орбан и ЕНП или пушката като патерица
Орбан и ЕНП или пушката като патерица

В европейската политика рано или късно се появява немският горски и пушката се трансформира в патерица. Напоследък в Европа патериците стават повече от пушките, написа Мартин Табаков

Дол отбрани решението на ЕНП от март краткотрайно да се замрази участието на ФИДЕС на Орбан и означи, че ще бъде взето решение преди конгреса на партията през ноември.

Според изискванията на съглашението от март, което Орбан приема като компромис, ФИДЕС ще би трябвало да извърши разнообразни условия и тричленна комисия ще реши дали партията съблюдава разпоредбите и полезностите на ЕНП.

" Ако той (Орбан) продължи да прави това, както прави през последните дни, ще бъдат изключени или той самичък ще напусне , от него зависи ", сподели Дол пред публицисти.
 Партията на Орбан заплаши да напусне ЕНП, в случай че участието ѝ бъде замразено
Партията на Орбан заплаши да напусне ЕНП, в случай че участието ѝ бъде замразено

" Става въпрос за достолепието на ФИДЕС и Унгария "

Орбан и членовете на ФИДЕС са " свободни хора ", добави Дол и означи: " Ако той реши да напусне, ние неизбежно ще уважим демокрацията ". Той също разказа позицията на Орбан, че няма да поддържа кандидатурата на Манфред Вебер за началник на Европейска комисия като " не е в вярната посока ". Но ръководителят на ЕНП напомни, че унгарският водач не е подкрепил кандидатурата на Жан-Клод Юнкер през 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР