Ако прекарваме повече време навън, шансът да се разболеем от

...
Ако прекарваме повече време навън, шансът да се разболеем от
Коментари Харесай

Важни съвети как да не се разболяваме

Ако прекарваме повече време на открито, шансът да се разболеем от грип понижава доста. Това е позицията на проф. Тодор Кантарджиев – шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и доктор Атанас Михайлов – доктор и хомеопат. В студиото на „ Тази събота” по бТВ те бяха безапелационни, че закалените хора като цяло боледуват по-малко.

Към момента към момента има „ циркулация”, само че не и зараза от грип. Вчера в Русе при 52-годишна жена от Русе е потвърден вариант H3N2 – „ Хонконг”. До момента в страната господства грип от видовете B и H1N1, уточни Кантарджиев. По думите му процесите по предаването на заболяването се забавят във времето поради празниците. Очаква се въпреки всичко да стигнем до зараза в края на този или началото на идващия месец.

„ Хубавото време калява. Навън ли сме, не се разболяваме”, акцентира той. По думите му доста по-рисково е да оставаме с доста хора на топло и закрито в среда, която улеснява разпространяването на болести.

„ Трябва половин час дневно физическа интензивност. В парка в този момент би трябвало да има 2-3 пъти повече хора, в сравнение с през лятото”, разяснява и доктор Михайлов. Според него „ заспалата” имунна система не може да проработи единствено благодарение на медикаменти или други препарати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР