Ако предложенията станат факт, те ще важат още от догодина

...
Ако предложенията станат факт, те ще важат още от догодина
Коментари Харесай

2 млн автомобила ще бъдат засегнати от новото изчисляване на данъка върху тях

Ако предложенията станат факт, те ще важат още от следващата година

По-високи налози за старите коли и по-ниски за новите, по-екологични коли – това планува план на финансовото министерство, който обществените сътрудници разискаха, съобщи бТВ. Ако предложенията станат факт, те ще важат още от идната година.
Ако бъдат официално гласувани, това значи, че отсега нататък налогът на колите ще зависи освен от възрастта и мощността на колата, само че и от екологичната оценка. Така притежателите на коли, които замърсяват повече, се допуска, че и ще заплащат повече. Няма да има отстъпки за коли с катализатор. Налогът ще се понижава единствено при съществуване на екологичен документ над " Евро 4 ”. Окончателните формули зависят от общините.
Около 2 милиона автомобила ще бъдат наранени от измененията в изчисляването на налога върху тях, демонстрират калкулации на Българската стопанска камара, съобщи БНР.
Въпреки че обществените сътрудници гласоподаваха единомислещо в поддръжка на предложенията, от КТ " Подкрепа " възразиха против новата формула за пресмятане на налога върху автомобила, която включва възрастта на колата и екостандарта ѝ. Ваня Григорова от синдиката изясни, че ще бъдат натоварени най-нискодоходните групи от популацията:
" Увеличението за тях е към 30%, най-малко във връзка с съставния елемент от какъв брой години е записана колата ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР