Ако преди десетилетие купуването на гласове е било изолиран феномен,

...
Ако преди десетилетие купуването на гласове е било изолиран феномен,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: 120 млн. лева са хвърлени за купуването на гласове в тази кампания

Ако преди десетилетие пазаруването на гласове е било изолиран феномен, ангажираните в който са чувствали позор от дейностите си, то през днешния ден следеният избор е всеобщ и дори не се крие. Тревожната теза развиха в изборното студио на БиТиВи социологът Кънчо Стойчев и политолозите Страхил Делийски и Стойчо Стойчев.

Според Кънчо Стойчев „ приказваме за 120 млн. лева, хвърлени за пазаруването на гласове единствено на тези локални избори “. Преди 15 години 10-20% от партийните бюджети са отивали за нерегламентирани практики, до момента в който през днешния ден приказваме за над 60%, посочи той. И добави, че тези 120 млн. лв. са черни пари. Обикновено най-вече пари имат тези, които са на власт, означи Кънчо Стойчев.

" Това е част от тоталното завземане на пазара на локалната политика и то по всички линии – пазарът на обществените услуги, на публичните поръчки, до директното заплащане на ръка ", акцентира Страхил Делийски. Причината – когато липсва политически живот, когато партиите не са действителен представител на жителите и няма доверие, връзките се свеждат до насила, принуждение и непосредствено заплащане.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР