Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по

...
Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по
Коментари Харесай

Кадиев: Ако правителството и КЕВР не направят нищо за цените на тока, ще върнат ГЕРБ на власт |

Ако държавното управление и КЕВР не престават да не вършат нищо във връзка с цените на електрическата енергия за промишлеността, ще върнат ГЕРБ на власт, написа във Фейсбук лидерът на партия „ Нормална страна “ и дълготраен депутат от Българска социалистическа партия Георги Кадиев. 

Той предвижда повишаване освен на съществени храни и билетите за БДЖ, а и на парното и водата. Очаква през януари токът и за бита да скочи с най-малко 20%.

" Има решения, които от дълго време можеха да се вземат. Вчера предложих едно на министъра на енергетиката и шефа на БЕХ. Със сигурност има и други решения, препоръчани от други. Не е моментът да се трансферира топката. Приказки от вида " не се месим в комерсиалната политика на АЕЦ и НЕК ", " няма парламент ", " не може служебно държавно управление да взема решение " и прочие са просто тичане от отговорност. След като гърци, италианци, испанци и румънци могат, и ние можем. Никой не се интересува служебно държавно управление или не ", написа той. 

Георги Кадиев пита доколкото може да издържи българската стопанска система, откакто електрическата енергия в България е 105.3 евро/мвтч. а в Германия е 73 евро. 

" Взимайте решения. Иначе ГЕРБ се връща. Борисов към този момент твърди по какъв начин ние сме отговорни за високите цени ", предизвестява той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР