Ако поведението ни не съответства на противоепидемичните мерки, ще се

...
Ако поведението ни не съответства на противоепидемичните мерки, ще се
Коментари Харесай

Пулмолог: Като не се пазим ще има 240 заразени

Ако държанието ни не подхожда на противоепидемичните ограничения, ще се получава това - 240 новозаразени, открити за денонощие. Пулмологът доктор Александър Симидчиев изясни това в коментар за днешния връх.

По думите му вирусът в това отношение е явен и е окачествен към този момент какъв брой инфектиран е. "Тези, които мислят изцяло за страната, промишлеността и туризма незабавно реагират и стартират да ползват ограничения, както в тази ситуация е Гърция. Вместо да лекуваме пациентите в болничното заведение, може да профилактираме и да съблюдаваме обикновени ограничения. Не е належащо да се постановат ограниченията, а просто да ги съблюдаваме ", акцентира Симидчиев в изявление за Българска национална телевизия.

Когато съблюдаваме ограниченията ще имаме по-малко летни болести на морето и по-малко вируси през зимата, уточни пулмологът. Футболните срещи би следвало да бъдат ограничавани, тъй като това няма и да наруши стопанската система, а ще прекъсне заразяването.

В детските градини опцията за надзор е доста по-голяма. Там рискът е доста по-малък, а изгодата доста по-голяма, тъй като родителите могат да бъдат ангажирани в стопански действия, уточни той.

Когато ние прикрием един подобен проблем, става огромен проблем, за което страни като Австрия и Гърция лимитират свободното пътешестване.

Коронавирусът въздейства с изключение на на белия дроб, визира и сърцето и нервната система, панкреаса и кръвоносните съдове, предизвести Александър Симидчиев.

18 от 20 индивида могат да изкарат ковид леко, а другите двама - доста тежко. Не е въпрос, че единствено възрастните боледуват, младите също могат да боледуват и да са средство за преместване на ковид, посочи пулмологът.

Според него анализът на открития медикамент за лекуване на ковид демонстрира, че няма механизъм, който да доближи до дозите, които потискат вирусното размножаване. Разпространението на вируса не зависи от външната среда и в случай че нашето държание не се промени, по този начин ще бъде, предизвести доктор Симидчиев.

Той чака да стане още по-объркана обстановката с коронавирса, тъй като през есента ще има други вируси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР