Ако пострадалите от кризата се включат в протеста - кабинетът

...
Ако пострадалите от кризата се включат в протеста - кабинетът
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Подкрепата за Слави Трифонов сега е от хора, които по принцип не гласуват

Ако потърпевшите от рецесията се включат в митинга - кабинетът ще падне. Това съобщи в ефира на предаването  " Студио Actualno " социологът Евелина Славкова от Изследователския център " Тренд ". С нея обсъдихме конференцията на ГЕРБ, посланията на премиера, както и вероятните хипотези пред другите политически партии, в подтекста на митингите и идните избори - постоянни или предварителни.
" Борисов сътвори непотребни хипотези с думите си за възможна оставка, само че оставане на кабинета. По Конституция, в случай че той подаде оставка, с него си отива цялото държавно управление ", сподели Славкова.
Борисов се освободи от тежестите, в това число и от министъра на финансите. Той ще направи оптималното, с цел да издържи до постоянните избори. Конфронтацията сред Борисов и Радев мина равнището на институционален спор и към този момент е на равнището на личностен спор. Двама генерали се карат и всички гледаме в профил сеира. Вследствие на което хората имат вяра все по-малко на институциите, смята Евелина Славкова.
По думите ѝ, в случай че безмълвното болшинство от хора, потърпевши от икономическата рецесия, се включи в митинга, това ще смъкна държавното управление. Логично е ГЕРБ да губи доверие, само че усещане прави това, че Българска социалистическа партия не съумява да употребява обстановката, бидейки затворена в своята вътрешнополитическа борба, разбора специалистът от " Тренд ".
Според Евелина Славкова поддръжката за Слави Трифонов все още е от хора, които по принцип не гласоподават. Това е хлъзгав електорат и в случай че Слави Трифонов не активизира хора и специалисти, които да бъдат лица на партията и не излезе от кръга на сценаристите си - това ще докара до спад на поддръжката му.
Повече по тези и други тематики гледайте във видеото:
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР