Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya,

...
Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya,
Коментари Харесай

Искате ли да опитате тези крокети? Присъединете се към 43-годишния списък с чакащи

Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya, фамилен месарски магазин в Takasago City в префектура Хиого в западна Япония, ще отнеме още 43 години, преди да получите поръчката си.

Това не е печатна неточност. Четиридесет. Три. Години.

Основана през 1926 година, Asahiya продава месни артикули от префектура Хиого – в това число говеждо Кобе – в продължение на десетилетия, преди да добави говежди крокети към рафта в годините след Втората международна война. Но едвам при започване на 2000-те тези надълбоко пържени картофени и говежди кнедли се трансфораха в интернет сензация, което докара до неуместно дългото очакване, пред което са изправени купувачите в този момент.

Шигеру Нита е, трето потомство притежател на Asahiya, през 2022 година По това време чакането за крокетите било единствено 30 години.

Нерентабилна бизнес концепция

Силно мечтаните „ Екстремни крокети “ са един от четирите типа говежди крокети Кобе, предлагани в Asahiya. Не можете да чакате съвсем четири десетилетия? Croquettes Premier Kobe Beef в магазина сега имат по-приятен четиригодишен лист на очакване.

„ Започнахме да продаваме нашите артикули посредством онлайн извършване на покупки през 1999 година “, сподели Нита. „ По това време предлагахме Extreme Croquettes като проба. “
Израснал в Хиого, Нита посещава локалните ранчо и търгове за говеждо месо с татко си от дребен. Той поема магазина от татко си през 1994 година, когато е на 30 години. След като опитва с електронната търговия в продължение на няколко години, той осъзна, че клиентите се двоумят да платят солидна сума за първокласно говеждо онлайн. Тогава той взема самоуверено решение.

„ Продавахме Extreme Croquettes на цена от 270 JPY (1,80 долара) на парче... Само говеждото в тях струваше към 400 JPY (2,70 долара) на парче “, изясни Нита.
„ Направихме налични и вкусни крокети, които показват концепцията на нашия магазин като тактика да накараме клиентите да се насладят на крокетите и по-късно да се надяваме, че ще купят нашето говеждо Кобе откакто са го пробвали. “

За да ограничи финансовите загуби първоначално, Asahiya създава единствено 200 крокета в личната си кухня до магазина им всяка седмица.

„ Продаваме говеждо месо, отгледано от хора, които познаваме. Нашият магазин продава единствено месо, което е създадено в префектура Хиого, без значение дали е говеждо Кобе, свинско Кобе или пиле Таджима. Това е стилът на магазина отпреди да стана притежател “, сподели Нита.

Всъщност дядото на Нита ходел до Санда – различен прочут регион за отглеждане на уагю в Хиого – с колело с ръчна количка, с цел да вземе самичък продукцията.

„ Още от този интервал нашият магазин има връзки с локални производители на говеждо месо, тъй че не трябваше да ги набираме отвън префектурата “, добави Нита.
Производството се усилва, само че известността пораства

Ниската цена на Extreme Croquettes опонира на качеството на съставките. Приготвят се пресни всеки ден без консерванти. Съставките включват тригодишно женско говеждо Кобе, класирано като A5, и картофи, произхождащи от локално ранчо.

Нита сподели, че е насърчил ранчото да употребява кравешки тор за развъждане на картофи. След това стъблата на картофите ще бъдат храна на кравите, създавайки цикъл. В последна сметка неповторимата му идея притегли вниманието на локалните поданици и медиите. Когато при започване на 2000 година излезе репортаж за крокетите на Asahiya, известността им скочи до небето.

„ Спряхме да ги продаваме през 2016 година, тъй като времето за изчакване стана над 14 години. Мислехме да спрем поръчките, само че получихме доста позвънявания с молба да продължим да ги предлагаме “, сподели Нита.
Asahiya възобновява приемането на поръчки за тези крокети през 2017 година, само че увеличи цената.

„ По това време повишихме цената до 500 JPY ($3,40)-540 JPY ($3,65) с налог върху потреблението. Но откогато стартира износът на говеждо месо от Кобе, цените на говеждото се удвоиха, тъй че фактът, че производството на крокети основава недостиг, не се е трансформирало “, сподели Нита. Производството също е увеличено от 200 крокета на седмица до 200 дневно.

„ В реалност Extreme Croquettes станаха доста по-популярни от други артикули “, засмя се Нита, смеейки се на личната си губеща пари бизнес концепция.

„ Чуваме, че би трябвало да наемаме повече хора и да вършим крокети по-бързо, само че мисля, че няма притежател на магазин, който да наема чиновници и да създава повече, с цел да направи повече недостиг... Съжалявам, че ги карам да чакат. Искам да направя крокети бързо и да ги изпратя допустимо най-скоро, само че в случай че го направя, магазинът ще банкрутира.
За благополучие Nitta сподели, че към половината от хората, които пробват крокетите, в последна сметка поръчват своето говеждо Кобе, тъй че това е добра маркетингова тактика.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР