Ако попитате някой учен за строежа на Земята, той би

...
Ако попитате някой учен за строежа на Земята, той би
Коментари Харесай

Теория: Във вътрешността на Земята живеят същества от висша раса

Ако попитате някой академик за градежа на Земята, той би ви дал отговор – вътрешно ядро, външно ядро, тога, горна тога, кора. Шепа учени и болшинството езотерици обаче няма да се съгласят с това мнение.

От епохи измежду тайните теории се вихри тази за кухата Земя. Според тази идея Земята е изцяло куха от вътрешната страна. Да се върнем въображаемо обратно във времето. Още от дълбока античност доста нации и разнообразни култури са уверени, че под краката ни съществува различен, незабележим свят, споделя в собствен материал Списание Осем.


Древният град на маите Тикал в Гватемала. Според античните тибетски легенди под пирамидите в Централна и Южна Америка се намира мрежа от тунели, съединяващи античните градове със свещеното царство Агартха.

В митовете, легендите и фолклора на разнообразни племена и цивилизации се постанова концепцията, че подобен свят на подземното царство или на мястото, от което произлизат, съществува. Можем да вземем за образец подземното царство в старогръцката митология – Хадес, скандинавския Сварталхайм, християнския пъкъл, еврейския Шеол и така нататък В кабалистичната и тибетската литература също се загатва сходно „ мрачно “ място. Тибетците описват история, която се предава от потомство на потомство съгласно която има античен град – Шамбала, който се намира навътре в Земята.

Индианските митове пък описват, че има свят под Земята и те са първите излезли от него, а задачата им е да заселят повърхността. Ескимосите също имат сходно поверие, идващо от фолклора им. Древните инки – също. Според легендите на доста от изброените нагоре и още хиляди неспоменати култури – към света, намиращ се под краката ни, водят голям брой секрети пещерни входове и портали.

Каменна врата на входа на подземния град Йозконак, Турция. Сн.: Bernard Gagnon/Wikimedia Commons

През 17 век известният британски астроном и математик сър Едмън Хали прави публично такова съмнение. По това време обаче теорията му е оборена от други учени и от невярващото общество като цяло. Два века по-късно – теорията за кухата Земя още веднъж набира известност, въпреки че и през тези две епохи от време на време се появяват персони, твърдящи това.

През 19 век известни учени като Джон Клийвс Симс-младши и Йеремия Н. Рейнолдс още веднъж подхващат тематиката и упорстват, че Симс освен твърди, че Земята е куха, само че и че се състои от разнообразни равнища във вътрешността си. За популяризирането на тази доктрина огромна роля изиграва и романът на Жул Верн „ Пътешествие до центъра на Земята “ от 1864 година

Конспирторите виждат вход във всяка по-голяма дупка.

Първият човек, прелетял над Северния полюс през 1947 година – Ричард Бърд, в отчета си написал, че е „ огледал към 26 000 км към и зад полюса “. Въз основа на тези му думи – „ зад полюса “ – бранителите на теорията за кухата Земя обвинили държавното управление на Съединени американски щати, финансирало полета на Бърд, в укриване на обстоятелства.

Те считали, че Бърд се е отправил във вътрешната Земя. В своя дневник преди гибелта си Бърд написал, че е „ видял земята зад полюса – това е център на великото незнайно “.

Учени изследват вътрешността, само че не стигат надалеч

През юни 2014 година учени изследват мантията на Земята. Но не стигат надалеч.

„ Едва сме одраскали повърхността на Земята. Пробивахме докъм 8 благи във вътрешността, само че се наложи да спрем, тъй като стана прекомерно горещо. До центъра на Земята са 4000 благи, ние достигнахме едвам 8. Това е нищо “, споделя един от откривателите в задачата Джон Бранденбург.

Това дава още по-голямо съображение на последователите на Теорията за кухата Земя да споделят (и то с право), че в последна сметка никой не може да знае и да твърди сигурно какво има там вътре. И отхвърлят да се съгласят със мнението, което научните среди изричат. Според тях навътре в Земята има цялостен един различен свят, каквито са и вярванията на античните хора. Този свят по тяхно мнение е обитаем със същества от по-висша раса. Че те имат влакове и други транспортни средства, посредством които се придвижват в личния си свят. Че в центъра на центъра на Земята има още едно Слънце, сходно на нашето.

Входовете се намирали на Южния и Северния полюс

Мнозина учени от предишното и през днешния ден имат вяра, че в действителност има входове към този вътрешен свят. Повечето теории допускат, че те се намират на Южния и Северния полюс. През 1947 година известният полярен откривател адмирал Ричард Бърд се насочва на задача към Северния полюс. В персоналния си вестник той написа за мистериозна земя под Северния полюс, която той назовава „ Център на огромното непознато “.

Той отбелязва, че се е натъкнал на огромна зелена околност на място, където е неуместно да има такава. Имало даже реки, планински скатове, животни, дървета. 3 година по-късно Бърд се насочва и към Южния полюс. Слуховете приказват, че когато стигнал Антарктика, първото нещо, на което адмиралът се натъкнал, бил точно вход към света под повърхността на Земята.

Адмирал Бърд видял „ необикновен летящ уред “

Адмирал Бърд записал в дневника си голям брой странни неща, в това число съществуването на необикновен летящ уред (предполага се, че засяга галактически кораб), който може да лети от единия до другия полюс. Носят се клюки, че когато се завърнал в Съединени американски щати, където бил подробно разпитан за прекарването си, адмиралът бил принуден да мълчи за невероятните открития, които е направил.

По думите на инсайдъра Кори Гуд, който твърди, че няколко пъти персонално е посещавал вътрешността на Земята, там живее цивилизация, наречена Аншар. Той споделя, че в непознатия за нас вътрешен свят било доста ярко, само че не падали сенки. Хората от Аншар му обяснили, че вършат светлината от тон, каквото и да значи това!

Кори Гуд споделя също, че в този различен свят имало цялостна екосистема с гори, реки, животни, съвсем като нашите и съвсем като описаните от адмирал Бърд. Друго забавно нещо от описа му е, че хората, живеещи навътре в Земята, разполагат с доста напреднала технология, ръководена със силата на съзнанието, и били хора от бъдещето, завърнали се тук, с цел да оказват помощ на хората. Те, по думите на Гуд, са кармично обвързани с нас.

Третият райх са намерили това, за което са отишли

Карта, направена от нацистите разпалва тайните теории.

Някои нацистки водачи също подкрепяли теорията за кухата Земя. Адолф Хитлер вярвал в нея, само че при изискване, че това е място единствено за чистите и идеални арийци. Немското езотерично общество Туле издигнало сходна догадка, обвързвана с легендите за подземните царства Агартха и Шамбала.

През 20 век Хитлер и нацистка Германия демонстрират огромен интерес към теорията за кухата Земя. Те я взимат толкоз насериозно, че провеждат цели 3 задачи до Антарктика. Според тайните вярвания – пратениците от Третия райх са намерили това, за което са отишли. Нещо повече – съгласно тях мистериозното изгубване на Хитлер след края на войната се е случило точно там – той е бил позволен в другия свят, намиращ се под краката ни.

Тунели в Тибет и египетските пирамиди водят до подземното царство

Митовете са остарели колкото самото човечество, в това число и митовете за същества, които обитават дълбините на Земята. За разлика от ангелите небесни, обичайно се счита, че под Земята населяват демони. Ярък образец за това е християнският пъкъл.

За разлика от християните будистите в Централна Азия имат вяра, че подземен се намира прелестна страна – Агартха или Агарта. Хората там са красиви и много по-мъдри от нас, там ръководи цар, умеещ да чете човешките души.

В продължение на хилядолетия тибетските учени са говорели за под земята свят, като казвали, че те се намират в контакт с царя на подземното царство, който е и висш държател на цялата планета.

Те приказват и пишат за тунел, свързващ Тибет с вътрешния свят (който те охраняват), и означават, че има доста други входове, разпръснати по цялата Земя, да вземем за пример под великите пирамиди на Египет и Южна Америка. Входове в подземните градове, както споделят, съществуват и към големия басейн на Амазонка, да вземем за пример съединяващи изгубения град Ел Дорадо с останалия античен свят.

Столица на този вътрешен свят и затова – на целия свят – както споделят, се явява Шамбала, където се намира владетелят на света в обкръжението на висши същества, които учат представителите на човечеството на просвета, изкуство, вяра и философия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР