Ако попитате 10 майки какво искат за Коледа, най-често срещаният

...
Ако попитате 10 майки какво искат за Коледа, най-често срещаният
Коментари Харесай

За градинския сопол с любов - наръчник за справяне с този здравен феномен

Ако попитате 10 майки какво желаят за Коледа, най-често срещаният отговор ще е детето им да няма сополи. Като цяло да не боледува, несъмнено, само че сополите са измежду най-неприятните нашественици в дома, тъй като имат навика честичко да се навестяват и за по-дълго време, в сравнение с бихме желали.  Най-често хремата се носи като „ подарък “ от детската градина, само че напълно не е измежду обичаните коледни дарове. Именно по тази причина през последните години се зароди един прочут на всички майки термин, който кара косата им да настръхва – „ градинският сопол “. Освен чисто физическите неразположения, които нанася той, се следят и много странични резултати, свързани по-скоро с душeвността на родителите, която би трябвало да устои и по най-хубавия метод да се защищити от този нахалник. Как? С нашите изпитани препоръки.

Как да разпознаем градинския сопол?

В градинска възраст за децата се счита за обикновено да боледуват към 10 пъти годишно със приблизително времетраене сред седмица или две. Лошата вест е, че това се равнява на към две седмици всеки месец. Основни признаци на градинската хрема са запушен нос или избистрен секрет от носа, пресипнал глас и кашлица.

Наблегнете на витамините

Стига детето да няма алергии, най-добре е да му осигурите банкет на задоволително витамини, изключително в този момент, когато е сезонът на портокалите и мандарините. Плодовете са главен източник и на антиоксиданти и е добре в ранна възраст да научите детето да ги употребява.

Лична хигиена

Като родители, би трябвало добре да знаете какво е ситуацията с децата и дребните им ръчички, които желаят да пипнат всичко. Уви, това всичко постоянно се придвижва и върху лицето, в носа, в устата и така нататък Обърнете внимание на простите хигиенични привички – мийте ръцете всякога, откакто се приберете, преди хранене, след игра, както и след потребление на тоалетна. Но защото нищо прекомерно не е хубаво – не е добре и да се вманиачавате и да търкате на 2 секунди пръстчетата на детето.

„ Да “ на честите разходки

В никакъв случай не приемайте хладното време като причина да се затваряте у дома – още повече, когато се допуска, че въздухът в помещението постоянно е изсъхнал заради включените отоплителни тела. Стига детето да е добре облечено, не виждаме причина да не продължите с разходките. Хубавото при тях е, че ще изморят в допълнение мъничето, то ще спи по-добре, а положителният сън, знаете, също е здраве!

Засилете в допълнение имунната система

Излишно е да споделяме, че имунната система е директно обвързвана освен с градинския сопол, само че и с всички типове вирусни и бактериални инфекции. Тя е главния герой против външните вредители. Но надали знаете, че в действителност имунната система е директно обвързвана с потребните бактерии, живеещи вътре в нас – по този начин нареченият микробиом. Може би към този момент сте чували за чревния микробиом и за значимостта му за имунитета. В червата се намират близо 80% от имунните ни кафези и колкото по-рано те се колонизират с значими варианти бактерии, толкоз по-силен и съответен ще е и имунитетът ни. Това прави чревният микробиом главен център в отбраната против бактерии, вируси, гъбички и паразити.

Друг подобен център за отбрана е оралният микробиом – това са бактериите, които населяват устната празнина. Устата, носът и гърлото са първите входни точки за патогените, по тази причина и може да се каже, че оралният микробиом е първа линия на отбрана. Едва ли ще ви учудим, в случай че ви кажем, че устната празнина и червата са директно свързани.  Оралният микробиом  заедно с чревната флора са тандем с съществена роля в отбраната на тялото и битката с патогени, по тази причина и грижата за устната микрофлора по никакъв начин не трябва да се подценява. Трябва целеустремено да я подкрепите с потребни бактерии, каквито има в ОМНИ‑БИОТИК® ИмунД – същинска динозавърска имунна отбрана! Таблетките за смучене са особено основани за най-малките – без захар и с усет на ягода. ОМНИ‑БИОТИК® ИмунД е пробиотик, обогатен  с бактериалния вариант Streptococcus salivarius K12, който се среща естествено в устната празнина и когато се засели върху биофилма на повърхността на езика и устната празнина, цялата област на гърлото ще се облагодетелства от това. По този метод ще се отхвърлен нежеланите микроби, които натоварват имунната система и повтарящите се недоволства, свързани с ушите, носа и гърлото ще са по-малко. В състава на ОМНИ‑БИОТИК® ИмунД се съдържа и Витамин D, фамозен с удобното си деяние върху имунната система и при деца, и при възрастни.

Когато децата са предпазени всичко е по-лесно и прелестно, нали?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР