Ако помните времето, когато музиката в България се издаваше първо

...
Ако помните времето, когато музиката в България се издаваше първо
Коментари Харесай

Ахат, Сигнал и Милена се качват на голямата сцена в НДК

Ако помните времето, когато музиката в България се издаваше първо на плочи... Ако помните по кое време се родиха звездите в българския рок... Ако помните първите им концерти в една ера, когато протестът бе част от музиката, то Походът на българския рок е тъкмо за вас!
На 27 септември Сигнал, Ахат и Милена ще взривят Зала 1 на НДК. Очаква ни концерт, който ще разсъни доста мемоари и неподправени страсти.

Мощна детонация от хубава рок музика, брутална селекция от части за публиката, театрална колаборация сред три именити имена, които интензивно пишат историята на българската сцена от смутни в исторически проект времена, та чак до през днешния ден, събрали и запазили най-хубавото от предишното, сегашното и несъмнено, непреходното бъдеще. Защото рокът е величие!
Съставът, който ще покори огромната сцена, е особено селекциониран за ценителите на рока. Полускъпоценният камък Ахат сияе от 1986 година, когато се сплотяват надарените, дългокоси момчета от Музикалната академия и ХТИ. От тези далечни времена, чак до през днешния ден, десетилетия по-късно, Ахат раздрусват сцената и покоряват сърца. Статутът на групата в рок средите се затвърдява и от обстоятелството, че пътят, изминат от този момент, ги довежда един до друг с извънземни музиканти от калибъра на Black Sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple...

Формулата за театрално многолетие на Ахат се крие в ужасно положителното звучене на групата онлайн, дълбочината на музиката им, изключителният професионализъм и държание на музикантите.
Следващата тайфа стартира активността си през 1978 година Днес Сигнал са най-старата дейна група в България. Проблемите в тези смутни времена с властта и възбраната да бъдат пускани в ефир, единствено генерират по-мощна рок тежест в групата. 18 албума, 6 000 концерта и половин милион продадени плочи по-късно, Сигнал са подготвени повече от всеки път да раздрусат вашите рок души.



Примата на българския рок, иконичната Милена Славова е цветето на този зрелищен концерт. Тя стартира своята кариера по 80-арски и типично за времето си. От Рок трио МИЛЕНА, през РЕВЮ, ОРИОН, ЕРА. Класирана за " Най-добра рок-певица " и вовеки знак на женското наличие в бг рока. Милена има удивително присъединяване в поредност паметни фестивали и умопомрачителна соло кариера на двуезичен музикант: от тв водеща, модел, рок кралица, гражданин на Англия до създател - откровен и автентичен, просто реализатор с задача. Милена е извънредно харизматична и е безусловно обезпечено, че всяко концертно появяване на пънк иконата носи развлечение от най-високо измерение.

Триумфът на рок музиката, уловен посредством емблемите на генерации рок ценители - Ахат, Сигнал и Милена, ще раздруса столицата на 27 септември в Зала 1 на НДК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР