Ако ползваш телефона си, докато пресичаш, следва глоба. Това гласи

...
Ако ползваш телефона си, докато пресичаш, следва глоба. Това гласи
Коментари Харесай

Ако си ползваш смартфона на пешеходна пътека в Хавай, следва глоба

Ако ползваш телефона си, до момента в който пресичаш, следва санкция. Това гласи наказване от нова разпоредба, която влиза в действие от на следващия ден (25 октомври) в Хонолулу, Хавай, съобщи БГНЕС.
Да си пишеш, да пишеш SMS, да гледаш видеоклип или да четеш нещо, до момента в който пресичаш в Хонолулу, ще значи да се разделиш с 35 $. Това е първият град в Съединени американски щати, който се пробва да се оправи с така наречен " телефонни зомбита ", както назовават пешеходци втренчили праволинейно взор в мобилните си телефони.
Забраната е подписана от кмета на Хонолулу Кърк Колдуел в края на юли. Според нея, никой пешеходец няма да може да пресича улицата втренчил взор в екрана на телефона си.
Все отново е помислено по какъв начин да не се стресират изцяло актуалните хора, които не се разделят с телефоните си и за момент. Те могат да приказват по телефона, при изискване, че не го гледат.
Миналата година близо 6 000 пешеходци са починали под колелата на коли, което е с 11% повече от миналата година и с 22% повече от 2014 година Тази тревожна статистика се дължи съгласно експертите на засиленото потребление на смарт телефоните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР