Ако полицията подхожда всеки път с такава мобилизация при искания

...
Ако полицията подхожда всеки път с такава мобилизация при искания
Коментари Харесай

Час преди протеста на Покровнишкия мост! Кметът Стоянов: Вместо да се извини, държавата явно е решила да направи показна акция, в града има свръхзасилено полицейско присъствие

Ако полицията подхожда всякога с такава готовност при претенции на гражданското общество, то тогава може да помислим да организираме митинги всеки ден, най-малко, с цел да се оправим с вандализма и битовата престъпност. Лично за себе си съм направил избора на коя страна да бъда, по тази причина отивам при хората, които стачкуват! Ще се забележим там!

Само по-късно повече от час на моста за село Покровник стартира митинг на жителите на 6 села излизат на митинг против бездействието на страната и неналичието на съответни ограничения за скоростното започване на строителството на моста, който е злепоставен и прекъсва връзката им с регионалния град. В очакване на митинга, какъвто не за първи път,се организира в регионалния център, в града има мощно засилено полицейско наличие.

В тази връзка кметът на Благоевград Илко Стоянов написа на страницата си във Facebook :

В момента в Благоевград има свръхзасилено полицейско наличие, подбудено от гражданския митинг, ориентиран против бездействието на страната за построяването на моста при село Покровник.
Ако полицията подхожда всякога с такава готовност при претенции на гражданското общество, то тогава може да помислим да организираме митинги всеки ден, най-малко, с цел да се оправим с вандализма и битовата престъпност.
Вместо да се извини за цялата каша, която забърка към моста на Покровнишко шосе, страната явно е решила да направи показна полицейска акция против поданици, борещи се за по-добри условия за живот. Това ми припомня за едни тоталитарни времена!
Призовавам полицията да не използва мощ против хората, тъй като те не излизат, с цел да се бият, а излизат, с цел да бъдат чути!
Лично за себе си съм направил избора на коя страна да бъда, по тази причина отивам при хората, които стачкуват! Ще се забележим там!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР