Ако погледнем реално и имаме памет, ще си спомним, че

...
Ако погледнем реално и имаме памет, ще си спомним, че
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: В определени случаи имаме нужда от плаващи мнозинства

Ако погледнем действително и имаме памет, ще си спомним, че страната ни е приела пропорционалната изборна система. За първи път преференцията се приема от Българска социалистическа партия през 2007 година с 15 % предел. Това съобщи в " Панорама " ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГЕРБ направи преференцията 7%, с цел да има опция за пренареждане на партийните листи. В 10 страни от Европейски Съюз имат затворени системи, където не може да се прави преференция, сподели Цветанов.

По думите му днешната позиция на партията не е нещо, което би трябвало да бъде укоримо.

Цветанов посочи, че ГЕРБ е ревизирала позицията си, защото в политиката не можеш да правиш законодателство напук. Това е позиция на Българска социалистическа партия, с решението си да излязат от Народното събрание.



2017 година направихме съдружно съглашение с " Обединени патриоти ", нямаме болшинство, с цел да взимаме решенията. Това, което е значимо, че ние направихме коалиция, форматът ѝ изисква отстъпки, само че имаме ясно изразена стратегия. В избрани случаи имаме потребността от плаващи болшинства, сподели Цветанов и даде за образец тематиката за плоския налог, по която се водят диалози и с Движение за права и свободи.

Съдбата на Народното събрание зависи от всички политически сили, сподели още водачът на парламентарната група на ГЕРБ.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР