Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари

...
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари
Коментари Харесай

28 физически лица са подали декларации по интернет в НАП-Враца

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, физическите лица могат да употребяват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната си данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Допълнително изискване е да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне до 31 януари 2018 година.
Досега в офис на Национална агенция за приходите Враца 28 физически лица са подали по интернет декларациите си и могат да понижат налога си с отстъпката от 5%, от тях 7 са подадени посредством ПИК.
От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите тази година изтича на 30 април, който е работен ден.
Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен автограф. За задачата е нужен ПИК, който се издава гратис в офис на Национална агенция за приходите.
От началото на годината в офис Враца са подадени 45 заявки за издаване на личен идентификационен код /ПИК/.
Справката за изплатени приходи отвън трудов контракт (подавана от самоосигуряващи се лица и предприятия) ще се подава по-рано от до момента, а точно до 15 март, вместо до 30 април. Това ще даде опция посредством е-услугите на Национална агенция за приходите физическите лица да ревизират преди да е изминал срокът за подаване на данъчни заявления, какви приходи от хонарари и други, разнообразни от заплата са получили, което доста ще ги облекчи.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР