Ако почистването и подреждането на дома изглежда лесно, но досадно

...
Ако почистването и подреждането на дома изглежда лесно, но досадно
Коментари Харесай

Как да подредим дома си веднъж завинаги

Ако почистването и подреждането на дома наподобява елементарно, само че досадно занятие, очевидно имаме друго виждане от това на Мари Кондо. 33-годишната японка се трансформира в гуру за мнозина със препоръките си за по-лесен и спретнат дом и живот.

Кондо е безапелационна, че нейният способ не е обвързван единствено с привеждане на къщата в усърден тип, а и с смяна на мирогледа ни. Всичко стартира с няколко съществени правила, които би трябвало да следваме по пътя към новия си живот.

Да си сложим подреждането като цел и да си представим идеалния за нас метод на живот. Трябва да бъдем доста съответни - до най-малкия подробност, с цел да можем да осъществяваме това, което сме визуализирали.

Първо изхвърляме всичко непотребно. Това деяние би трябвало да ни доставя същото наслаждение, както пазаруването на нови и нови движимости, които по-късно все събират прахуляк.

Подреждаме по категории, не по места. В случая е добре да си създадем лист с всичко, което притежаваме - облекла, бижута, сувенири. Така ще забележим образно, че от някои неща нямаме потребност.

Поддържаме в усърден тип. Питаме се дали крайният резултат ни удовлетворява. За да бъде позитивен отговорът, добре е да си създадем фотоси преди и след подреждането на дрешника да вземем за пример.

Знаем по какъв начин да сгъваме всичко вярно, с цел да пестим място. Мари Кондо има много какво да ни каже и покаже по тематиката.

Минимализъм в кухнята: колкото по-малко неща са отвън шкафовете, толкоз по-малко ще имаме за почистване. А и помещението ще наподобява доста по-прилежно. Не същото обаче важи за работното ни място, където ни е разрешено да декорираме с дребни сувенири, създаващи релаксираща и мотивираща среда.

Ако си падаме по по-екстремните прекарвания, можем да отделим един през целия ден за разчистване и нареждане на дома. Вадим облекла и движимости от шкафове, дрешници, килери и други скривалища и ги подреждаме на земята.

След това започваме разделянето им на категории и прилежното разказване. Ненужното отива на боклука, а останалото се подрежда прилежно. Със сигурност ще останем сюрпризирани какъв брой доста неща притежаваме и измежду какъв брой непотребни от тях живеем. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР