Ако по време на зимната пауза играчите на Шалке 04

...
Ако по време на зимната пауза играчите на Шалке 04
Коментари Харесай

РБ разби мечтите на Шалке 04 за сензация

Ако по време на зимната пауза играчите на Шалке 04 са имали някакви очаквания за детрониране на Байерн (Мюнхен), то те към този момент се изпариха, тъй като довечера “кралскосините” преклониха глава пред Република България (Лайпциг) - 1:3. Освен всичко домакините изместиха своя противник от второто място, а в последна сметка след този кръг първенците усилиха задатъка си на върха на 13 точки. “Миньорите” от Гелзенкирхен нямаха загуба от септември насам във всички шампионати, само че тази в този момент ги отхвърли от борбата за купата.

Първият мач на двата отбора за 2018 година представляваше интерес и поради това дали ще бъде финален за Наби Кейта с екипа на “червените бикове”. По всичко проличава, че няма да е, тъй като съгласно управлението халфът ще се причисли към Ливърпул чак в края на шампионата.

Африканецът сподели мощните си качества, като вкара гола за 1:0 в 41-ата минута, въпреки да се възползва от рикошет в тялото на Налдо. Три минути по-рано вратарят на Шалке 04 Ралф Феерман беше избавил дузпа, изпълнена от Жан-Кевин Огюстен.
A missed penalty, quickly followed by a deflected goal... @RBLeipzig_EN lead at the break! #RBLS04 pic.twitter.com/3QlARXro5T
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 13, 2018

В началото на второто полувреме най-хубавият вратар за есента в класацията на футболистите от Бундеслигата имаше шанс топката да се спре в напречната му греда.

Налдо съумя да компенсира с изравнително попадение в 55-ата минута и това трябваше да даде нужния подтик на гостите за поврат.

Това обаче не се случи, а даже в противен случай. Националът Тимо Вернер, който стартира на пейката поради вирусно заболяване през последните дни, се появи в игра в 63-ата минута и шест по-късно възвърне преднината на домакините - 2:1.
63' Substituted on
69' Goal
71' Assist

Quick work from Timo Werner. #RBLS04 pic.twitter.com/yA3jDiABdm
— DW Sports (@dw_sports) January 13, 2018

След още единствено две минути Брума докара нещата до 3:1 и отборът на Доменико Тедеско към този момент беше грохнал. На състава от “Фелтинс Арена” не оказа помощ и влизането като дебют на взетия от Ювентус Марко Пяца.

Междувременно Наби Кейта беше напуснал терена, тъй като беше предизвестен публично и изгонването му висеше на косъм. И без това той няма да играе в идващия мач против Фрайбург, тъй като натрупа пет жълти картона.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА


КЛАСИРАНЕ


ГОЛМАЙСТОРИ


ПРОГРАМА
Бундеслига 18 кръг, събота 13 януари  Република България (Лайпциг) 3:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР