Ако по някаква причина ви се налага да пиете лекарства,

...
Ако по някаква причина ви се налага да пиете лекарства,
Коментари Харесай

6 храни обезсилват лекарствата

Ако по някаква причина ви се постанова да пиете медикаменти, значимо е да не нарушавате предписанията на експерта за метода им на банкет, както и да спазвате тъкмо напътствията в листовките по кое време да ги пиете - преди, по време или след хранене. Но има и други значими детайлности, за които лекарите не предизвестяват пациентите си: някои нормални артикули могат да обезсмислят цялото лекуване, в случай че ги комбинирате с медикаменти. Предлагаме ви лист с артикули, от които е по-добре да се въздържате, до момента в който трае лекуването ви - по този начин сигурно ще се възстановите по-бързо, написа здраве.то.

Грейпфрут и сок от него

Много потребен плод, богат на антиоксиданти, подобаващ за черния дроб, кожата, мозъка - само че доста рисков, когато приемате каквото и да е лекарство. Проблемът е, че избрани съединения, съдържащи се в грейпфрута, може да блокират действието на ензимите на черния дроб и червата - и в последна сметка, даже и при вярното дозиране на медикаменти, може да се сблъскате с резултата на предозирането. Затова, в случай че пиете хапчета, никакъв грейпфрут!

Зеле

От този зарзават е по-добре да стоят настрани хората с болно сърце, които одобряват препарати за разреждане на кръвта. В зелето се съдържа доста витамин К, а той от своя страна е в положение да блокира действието на медикаментите, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. И цялото лекуване ще бъде неефикасно, уви.

Твърди сортове сирена

Веществото тирамин, което се съдържа в огромни количества в твърдите сирена, е чудесно средство за стесняване на кръвоносните съдове. И в случай че приемате медикаменти против хипертония или антидепресанти, консумирането на сирене може да понижи или даже изцяло да анулира тяхната успеваемост. По-добре си купете моцарела или извара!

Банани

Един от най-богатите на калий плодове - по тази причина би трябвало да се откажете от бананите, в случай че приемате медикаменти за хипертония. Един от страничните резултати на такива медикаменти е натрупването на калий в кръвта. В композиция с бананите, това може да докара до усилване на резултата на лекарството и нарушение на сърдечния темп.

Портокали

Не яжте портокали и не пийте портокалов сок, в случай че приемате аспирин. А също и мандарини, лимони и други цитрусови плодове: комбинацията от тези плодове и ацетиловата киселина може да провокира най-силното раздразнение на стомашната лигавица. Това е изключително рисково за хора, страдащи от гастрит.

Мляко

Ако приемате антибиотици, не пийте мляко: може изцяло да нулира резултата на тези медикаменти. Факт е, че калцият, на който са богати млечните артикули, свързва антибиотици и ги " изтласква " през червата, като не им разрешават да се всмукват от организма. В резултат на това лекуването може да бъде изцяло неефикасно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР