„Ако пенсиите се преизчислят на база 2021 г., печелят пенсионираните

...
„Ако пенсиите се преизчислят на база 2021 г., печелят пенсионираните
Коментари Харесай

Министър Гьоков обясни кой ще спечели от преизчисляване на пенсиите

„ Ако пенсиите се преизчислят на база 2021 година, печелят пенсионираните по-рано ". Това изясни министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков пред Novanews.

Няма пенсия, която да е по-ниска през януари, по отношение на декемврийската, увери общественият министър, като междинното нарастване е с 61 лева

„ Ще има дребна група пенсионери, които ще получават по-ниско заплащане заради обстоятелството, че са минали от една група телково решение към по-ниска група. Пенсионерите би трябвало да са наясно, че замисълът на служебното държавно управление беше да компенсират 50-е лв. към Коронавирус добавката, която се даваше към пенсията и тя да стане малко по-голяма и естествена. Заради нестабилната политическа конюнктура предходната година, добавката освен отпадна, само че беше добавена и Коронавирус добавка от 120 лева, която напрегна съществено обществената система”, разясни още Гьоков.

Ако не бъде взето решение, по закон следва осъвременяване на всички пенсии от 1 юли с към 6.1%, сподели още министърът на труда и обществената политика.

Социалното министерство ще предложи разнообразни разновидности за пенсиите до края на април. След това Народно събрание би трябвало да вземе решение, с цел да може Национален осигурителен институт да реагира на измененията, които ще влязат в действие от 1 юли, изясни още Гьоков.

Той разяснява и въпроса с потреблението на дърва за отопление.

„ Замърсяването на въздуха е сериозен проблем у нас. Хората нямат изискване да употребяват най-екологично чистата сила - електричеството. Няма да забраняваме дървата като енергийна помощ. Не може да го създадем, тъй като няма опция за хората ", заключи Георги Гьоков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР