Ако пътувате на дълъг път и искате да икономисате гориво,

...
Ако пътувате на дълъг път и искате да икономисате гориво,
Коментари Харесай

Как да икономисам гориво дори и по най-дългия път?

Ако пътувате на дълъг път и желаете да икономисате гориво, с изключение на икономичното шофиране, вие може да извършите още нещо, което ще ви разреши да съкратите в допълнение пътните разноски - въпреки и това да не е доста комфортно за всички, написа auto.blitz.bg.

И не става дума за някакви физически старания.

Ще приказваме за нещо напълно друго.

Необичаен факт за водачите.

Продължителното шофиране на безвредно разстояние зад камион може да ви помогне за това, тъй като в процеса се основава по този начин наричания аеродинамичен кулоар, в който вие се движите през целия път, в случай че карате зад камиона.

Благодарение на това вашият автомобил изпитва доста по-малко противодействие на въздуха, което непосредствено въздейства върху намаляването разхода на гориво.

В взаимозависимост от размера на мотора на вашия автомобил и габаритите на колата, икономията може да доближи 1-2 литра на 100 километра.

Доста добре, нали?

Този прийом в действителност ще ви помогне да спестите забележителна сума в течение на избран интервал от време, в случай че, естествено, вие постоянно успявате да намерите нужният камион, зад който да се движите.

Това е много мъчно да си го визиите, само че в огромния град това не е чак толкоз мъчно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР