Ако пътувате често, със сигурност има моменти от престоя ви

...
Ако пътувате често, със сигурност има моменти от престоя ви
Коментари Харесай

Защо на летищата има мокети

Ако пътувате постоянно, сигурно има моменти от престоя ви на летището, в които се чудите защо служат нещата, които забелязвате в близост.

Вземете да вземем за пример обстоятелството, че настилката на множеството летища е мокет. Навярно си мислите, че терминалите, в по-голямата си част, би трябвало да бъдат проектирани с твърди подове, с цел да могат пасажерите и багажът им да се придвижват елементарно и бързо.

Такова решение би улеснило и личния състав на летището в почистването. Оказва се обаче, че мокетът е един от многото способи, по които летищните управляващи могат да повлияят на вашето въодушевление, а надлежно и на държанието ви.

Както изяснява MentalFloss, доста летища разполагат с пространства, покрити с мокет. Този елементарен детайл на дизайна оказва помощ на пасажерите да се усещат по-спокойни преди политане, защото сходни настилки обезпечават " меко, уютно чувство, което можете да откриете в личния си хол ".

Мокетите - дружно с по-ниските тавани, естественото осветяване и комфортното място за сядане - предизвикват релаксацията измежду пътуващите, които е доста евентуално да са уплашени, съгласно Fast Company.

Оказва се, че летищата имат изгода от спокойните пасажери. Пътуващите, които са щастливи и спокойни, са склонни да харчат към 7% повече пари в магазините и заведенията към аеропорта и 10% повече за безмитно извършване на покупки, сочат данни на изследователската компания DKMA.

Много летища търсят и други способи за релаксация на пасажерите преди полет, като обезпечават спа центрове, стаи за йога и даже кучета за терапия на техните терминали.

За да ви усилят разноските ви, летищата също по този начин назначават по-малко чиновници. Според изследване на NCR, 40% от респондентите избират да заобикалят човешкото взаимоотношение при извършване на покупки, което значи, че е доста по-вероятно да видите магазин без личен състав, в сравнение с подобен, цялостен със чиновници, когато се намирате на летището. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР