Ако пътувате често със самолет, със сигурност знаете колко ограничени

...
Ако пътувате често със самолет, със сигурност знаете колко ограничени
Коментари Харесай

8 бузплатни екстри, които може да поискате в самолета

Ако пътувате постоянно със аероплан, сигурно знаете какъв брой лимитирани може да са услугите на борда (особено в случай че сте икономична класа). Всъщност обаче, нещата не са такива, каквито наподобяват. Особено в случай че знаете защо тъкмо да попитате. Налични са голям брой безвъзмездни екстри, с които можете да извършите полета си по-приятен.

Обиколка в кабината на водача

С дете сте? Пилотът може и да се съгласи да ви разведе из кабината и да ви покаже всички забавни неща изцяло гратис. Просто в края на полета, попитайте.

Второ ястие храна

Полетът, на който сте, включва безвъзмездна порция храна? Чудесно – попитайте за в допълнение. Винаги има някой, на който не му е до ястие и екипажът може да ви даде неговият сандвич или кроасан. Особено в случай че е нощен полет. Тогава множеството пасажери спят и не пипат предоставената им храна.

Да ви намерят доктор

Ако на някой пасажер му прилошее и има незабавна потребност от здравна помощ, може да помоли екипажа да потърси доктор на боцкам. Това ще бъде оповестено на високоговорителя. Ако пък сте вие доктор и го обявите първоначално, ще получите безвъзмездна храна и напитка.

Хапчета

Боли ви глава, зъб или нещо сходно? Екипажът разполага със специфична здравна чантичка, цялостна с всевъзможни обезболяващи. Те са длъжни да ви дават, каквото ви би трябвало.

Санитарни кърпички

Едва ли е загадка за някого, че всичко, което пипате на борда, е мръсно. Дръжки, седалки, копчета, каквото се сетите. Ако желаете да почистите повърхностите, които ще пипате, помолете за кърпички. Стюардесите нормално имат.

Алкохол

Често са налични безвъзмездни алкохолни питиета към интернационалните полети – питайте.

Полезни неща

Доста компании дават комплект от потребни неща, когато ще летите дълго. Може да си поискате маска за очите, слушалки, карти за игра, нещо за писане, самостоятелна четка за зъби, паста за зъби и даже чорапи. Ако пък сте с деца, може да получите играчки за тях – пастели за оцветяване, книжки, стикери, пъзели.

Да ви изпълнят с вода бутилката

Всички пасажери, които носят бутилки с вода, би трябвало да ги изпразня преди полета. Пазете обаче празните бутилки. Щом се качите на борда, помолете да ви ги изпълнят отново с вода.

От manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР