Ако пътуваме често със самолет, със сигурност доста често ни

...
Ако пътуваме често със самолет, със сигурност доста често ни
Коментари Харесай

Защо турбуленцията ще е все по-често срещано явление

Ако пътуваме постоянно със аероплан , сигурно много постоянно ни се е случвало да попаднем на турбуленция, която изисква да стоим на мястото си със закопчан колан.

Хубавото в тази ситуация е, че това събитие не може да смъкна летателната машина, по от време на време се стига до пострадване на пасажерите в резултат на сериозното й разлюляване.

А по-неприятното е, че турбуленцията ще бъде все по-често срещана за в бъдеще. А като причина за тази прогноза учените от Университета в Рединг, Англия акцентират световното стопляне .
 Снимка 438342

То оказва по-голям резултат върху струйните въздушни течения, които носят топъл и леден въздух, в сравнение с се предполагаше до момента. В тях се вижда все по-голяма разлика в скоростта и посоката напразно на все по-малки дистанции.

А това е причина за пораждане на турбуленция. Както и увеличението на скоростта напразно на по-голяма надморска височина.

Температурните разлики сред полюсите и Екватора също оказват своето въздействие. Градусите в ниските пластове над полюсите се намаляват, а тези в горните пластове над екватора се покачват. Тази разлика води до по-голяма възможност от турбуленции при полети от запад на изток над северната част на Атлантическия океан, написа Daily Mail.
 Снимка 438370

В резултат на всичко това се чака към средата на века турбулетността при ясно небе да се усили цели два-три пъти . Най-засегнати от явлението ще са трансатлантическите полети. Авиокомпанните също ще търпят загуби поради закъснели полети и компенсации за пасажерите.
 Кое е най-безопасното място в самолета
Кое е най-безопасното място в самолета

И има ли такова изобщо

Очаква се новите генерации самолети да са по-устойчиви на сходни температурни разлики в долни и горните пластове и вероятността за сериозна турбуленция да се редуцира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР