Ако първият мандат не се осъществи и ни бъде връчен

...
Ако първият мандат не се осъществи и ни бъде връчен
Коментари Харесай

Нинова след пленума: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще положим усилия да съставим кабинет

Ако първият мандат не се реализира и ни бъде връчен третият, по избор на президента, ще поставим всички старания да водим договаряния за постоянен кабинет.

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след траялия 3 часа Националeн съвет на партията.

Очакваме мандатоносителя от " Продължаваме промяната " да организира диалозите до дъно и да подсигурява 121 депутати минимум. Ако те не обезпечат такава поддръжка, на следващия ден няма да бъде импортиран кабинет. Ако такава поддръжка бъде обезпечена, Националният съвет реши - утвърждава програмата за държавното управление. Доволни сме от нея поради мощния социално-икономически пакет, съобщи водачът на Българска социалистическа партия

Удовлетворени сме, че в програмата откри място наше предложение - да се положат дипломатически старания за нормализиране на разговора сред България и Руската федерация с оглед българския народен интерес, акцентира тя.

Ако се стигне до кабинет, Народно събрание удостовери четиримата министри и вицепремиерското място, продължи Нинова.

Българска социалистическа партия ще изиска и по-стегнато да се вземат решения в обединението посредством специфичния секретариат към съдружния съвет, само че с ангажимента, че основни решения от националната сигурност и за външна политика ще се вземат единствено след разискване на съдружен съвет.

А на въпрос по какъв начин ще се разделят четирите министерства, които Има Такъв Народ освободи след излизането си от обединението, Нинова сподели: Зависи

Припомняме, че на днешното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководителят на партията Корнелия Нинова е оповестила диалог с претендента за министър председател на Политическа партия Асен Василев, в който той й е споделил, че в случай че до тази вечер има обезпечено болшинство, на следващия ден ще внесе план на кабинет със конструкция и министри. “Ако няма, на следващия ден ще върне несбъднат мандат. Ако се подсигурява болшинство, диалозите са, че Българска социалистическа партия резервира четирите министерства, които имаме досега”, сподели още тя.

Относно министерските места на Има Такъв Народ и тяхното преразпределение, съгласно нея е тематика на спомагателен диалог и все още не може да каже.

Ето какво сподели Нинова след пленума:

Очакваме мандатоносителят „ Продължаваме промяната” да организира до дъно диалозите за поддръжка на държавното управление и да подсигурява минимум 121 депутати. Ако те не обезпечат тази поддръжка, на следващия ден няма да бъде импортиран кабинет.

Ако такава поддръжка бъде обезпечена, Националният съвет на Българска социалистическа партия реши:

1. Одобрява програмата за държавно управление, която през вчерашния ден изработихме с сътрудниците от „ Продължаваме промяната” и „ Демократична България”. Ние сме задоволени от тази стратегия, най-много поради мощния социално-икономически пакет – безплатните учебници и медикаменти за деца, увеличение на вдовишката надбавка за пенсионерите, продължение на политиката за преизчисляване на пенсиите, пакета за поддръжка на младежи, деца и фамилии. Имаме поради поддръжката на българската стопанска система с продължение на компенсирането за цената на силата, въвеждането на патентен налог за микро и дребни предприятия и редица други ограничения, заложени в програмата. Получихме висока оценка за това, което сме постигнали като преговорен екип.

Удовлетворени сме от обстоятелството, че в програмата откри място наше предложение да се положат дипломатически старания за нормализиране на разговора сред България и Руската федерация, с оглед българския народен интерес.

2. Ако се стигне до кабинет, Националният съвет удостовери четиримата досегашни вицепремиер и министри.

3. Приехме решение да предложим на съдружните сътрудници един по-стегнат ред на взимане на решения в обединението, тъй като това до момента беше проблем – нарушената връзка. Това да стане посредством специфичния секретариат към съдружния съвет, само че и с един ангажимент – основни решения от национална сигурност, от външн политика, от народен интерес на България да се вземат единствено след авансово координиране в съдружния съвет и тогава да се работи.

4. Националният съвет реши, в случай че първият мандат не се реализира и ни бъде връчен трети, по избор на президента и по силата на Конституцията, да поставим всички старания и да водим договаряния за сформиране на кабинет, тъй като главната ни цел е да има постоянно държавно управление и работещ парламент, който да подсигурява непоклатимост на страната и сигурност на фамилиите в идващите сложни месеци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР