Ако първите три месеца от толсистемата не покажат около 100-110

...
Ако първите три месеца от толсистемата не покажат около 100-110
Коментари Харесай

Тарифата и обхватът на тол системата ще бъдат преразгледани след три месеца

Ако първите три месеца от толсистемата не покажат към 100-110 милиона лв. доходи, каквито са упованията на страната, размерът им и обсегът на пътищата ще бъдат преразгледани. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

По думите му главното безпокойство на управляващите е, че няма да може да събира задоволително доходи, с които да прави качествена поддръжка на пътищата.

За тази година са планувани постъпление от 450 млн. лева от толтакси и 300 млн. лева от винетки, напомни Нанков. Ако за три месеца не реализираме тези 100 млн., ще ги поправяме, акцентира той и добави, че това е контрактувано с превозвачите.

Зам.-министърът напомни, че прекосяване от Калотина до Капитан Андреево с новата система ще коства приблизително 22 евро за превозвачите, до момента в който прекосяването на Сърбия излиза 90 евро.

" Темата с въвеждането на толсистемата не просто се политизира. Още от генерирането на концепцията в първия кабинет на Борисов имаше сериозен отпор, само че ние не чакаме нещо друго ", съобщи Нанков.

Последни в Европа вкарваме толсистема, само че път тя е най-иновативна, разяснява той. Тол системата ще проработи на 1 март. Превозвачите имат опция да употребяват един от трите различни способи за тол таксуване по републиканската пътна мрежа - с маршрутна карта, посредством бордово устройство или посредством GPS тракер.

Днес Министерският съвет извади 155 км пътища от тези, за които би трябвало винетка, с цел да се употребяват гратис. 115 километра са край София, а 40 - край Варна. Това стана под напън от живеещи в селища край двата града, които не могат да стигнат до тях без да заплащат стикера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР