Ако парламентът се формира в средата на ноември или края

...
Ако парламентът се формира в средата на ноември или края
Коментари Харесай

Нинова нахока здраво Янев и харвардците, а за Радев каза, че...

Ако Народното събрание се образува в средата на ноември или края на ноември, ние ще имаме късо време, с цел да формираме бюджета. Никой от политиците, с изключение на Българска социалистическа партия, не приказваме за това. Ние ще губим време да изслушваме служебни министри. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия в ефира на Българска национална телевизия.

„ Ние от известно време работим по проект за 100 дни и актуализация на бюджета. Ще изпаднем в обстановката от 46-тия парламент. Не дай Боже да не приемем бюджета за 2022 година За нас най-важният проблем е цените – на тока, артикули и услуги “, уточни Нинова и добави от в този момент са подготвени да седнат на диалог за понижаване на Данък добавена стойност за енергоносителите.

„ Правят го в целия свят. Чувам двамата някогашни служебни министри споделят ние няма да пипаме налозите, ние пък считаме, че би трябвало да се понижат. “, уточни Нинова.

„ Даже основен прокурор назначават новите сътрудници. Това не е потребно, несъмнено е атрактивно. Ние не желаеме да сме атрактивни, желаеме да сме потребни, по тази причина излизаме с предложение за първите 100 дни, малко по малко. Ние не желаем коалиция от в този момент. Ние се явяваме на избори, а откакто излезнат резултатите ще седнем на диалози “, съобщи тя.

„ Странно е, че те подписват предизборно съглашение без да сме видели програмата. Те раздадоха министерствата. Но не дадоха отговор на значими въпроси – какво ще вършим с Мариците да вземем за пример.

По думите на Нинова има общо сред диалозите в предходния парламент за сформиране на държавно управление и в този момент.

„ Ние и Има Такъв Народ, ние и Демократична България, Ние и Изправи се, разбрахме се по значимите въпроси, само че партиите на митинга не се схванаха между тях. Започнаха да се карат за постове и не се схванаха. Сега се подписват съглашения, само че те отново са за разпределяне на постове “, разясни Нинова.

Формацията на Китил Петков и Асен Василев споделят ще беседваме с Има Такъв Народ, Асен Василев споделя: „ Не, аз осъждам Тошко Йорданов “.

Нинова удостовери също поддръжката на Българска социалистическа партия за Радев за втори мандат. Тя подсети, че първия път той е определен точно с поддръжката им и по тази причина чака, че са „ свързани “.

По думите ѝ борбата за президентския пост ще е по-трудна от предния път, когато Радев завоюва “. „ Първата акция имаше вълна. Имаше отричане на модела ГЕРБ. Позитивна оценка имаме за мандата на Радев. Той това, което съобщи при започване на мандата си, се придържа към него. Румен Радев в претендентът, който Българска социалистическа партия поддържа, не издига, тъй като той е повдигнат от Инициативен комитет “, уточни тя.

Нинова разяснява и казусът със постройката на Позитано 20. Както БЛИЦ писа регионалният шеф на София, назначен от служебния кабинет, изиска наем за парцела.

„ Въпросът със постройката ще решим по правосъден ред. Начислен ни е наем със задна дата, което е незаконосъобразно. Ще апелираме по законов ред ще решим този проблем. Едва ли президентът знае какво прави всеки регионален шеф в страната “, уточни Нинова и посочи, че не търси отговорност от президента за проблема.

„ Вчера нашата позиция на Изпълнителното бюро беше към премиера Янев. Като се назначават регионални шефове би трябвало да се носи отговорност. Като газиш закона би трябвало да си носиш отговорността, политическата е оставка “, съобщи тя.

„ Ние като партия на 130 г представляваме хора. Ако не може да се оправиш с кораба и застрашаваш поминъка на хората, не може да си мълчим. Когато служебният кабинет не си прави работата, ние ще подлагаме на критика.

Ние не атакуваме президента през служебното държавно управление. Независимо кой е министър председател, дали е Бойко Борисов или Стефан Янев. Не може ние 5 години да сме съпротива на Борисов, а в този момент като е длъжностен кабинет да си мълчим, от кое място на къде. Нашата грижа е за хората и когато те страдат, ние не може да си мълчи “, разясни Нинова

Нинова заяви още, че обединението на Българска социалистическа партия ще се разшири с още 3 партии.

Това с честността е още по-лошо. Кой е този, който ще споделя и по какви качества ще споделя този е честен, този не е. Още по-малко да се споделя „ Седях си на трибуната и видях на всяка група 2-3 честни “, освен е обидно, само че е опит да се всее разделяне.

Ако Конституционен съд удостовери, че Петков при встъпването си в служба е бил канадски жител, това е нарушаване. Очаквам най-малко да каже излъгах като подписвах декларацията. Трябва да се носи отговорност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР