Ако парламентарните избори са сега, бихме имали 5-партиен парламент с

...
Ако парламентарните избори са сега, бихме имали 5-партиен парламент с
Коментари Харесай

“Маркет линкс”: Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ печели с 6% разлика пред ПП/ДБ

„ Ако парламентарните избори са в този момент, бихме имали 5-партиен парламент с главните политически сили от 49-ото Народно заседание и с по-силно изразена битка за трето място “.

Графика: bTVГрафика: bTV

По думите на социолога следим застиване на обстановката измежду парламентарно показаните партии.

„ Разликата сред ГЕРБ и ПП-ДБ леко се усилва, само че остава в постоянни граници. „ Левицата “ остава под линия, Има Такъв Народ също се колебае, поддържа равнище към 4%. При Движение за права и свободи не чакаме и не следим основна динамичност, както и при останалите политически сили. Всичко това обаче може да се промени след локалния избор и да се случат разбърквания “, изясни Добромир Живков.

Доверие към политическите фигури

Президентът Румен Радев остава с най-високо доверие измежду политическите фигури в страната. По думите на социолога това обаче се дължи не толкоз на повишеното утвърждение към него, а на намаляването на отрицателното отношение.

Графика: bTV

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и министър председателят Николай Денков са измежду фигурите с висока степен на отрицание.

Доверие към институциите

Според изследването най-голямо е недоверието към Народното събрание – 63%. Следват съдът и прокуратурата с 59% и 58%. На четвърто място е държавното управление с 53% незадоволство.

 Графика: bTV Графика: bTV

По думите на социолога обаче има гладко повишаване на доверието в държавното управление и към главните политически фигури.

„ Този кабинет започва с доста ниска точка на доверие напълно в институциите и политическия хайлайф. В известна степен е обикновено да виждаме усъвършенстване. Има усмиряване в нацията “, разяснява Добромир Живков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР