Ако парадната разходка без бельо в гинекологичния кабинет не е

...
Ако парадната разходка без бельо в гинекологичния кабинет не е
Коментари Харесай

Само за жени: Гинекологичните прегледи стават по-поносими с…

Ако парадната разходка без долни дрехи в гинекологичния кабинет не е измежду обичаните ви чувства - надалеч не сте сами.

Ако обаче и самият обзор за вас е синоним на средновековно изтезание - може би имате известно право. Тъй като неприятните чувства по време на интервенцията са посочени като съществена причина за какво доста дами пропущат годишната си профилактика.

Всъщност, медицината може и да напредва, само че положителният остарял обзор съвсем не се е трансформирал, а още повече - един от главните играчи в него - спекулумът.

Той е фиктивен през 40 години на 19 век от Джеймс Марион Симс, прочут още като бащата на актуалната гинекология, написа Вести.

Противоречията към него са свързани с това, че той е правил опити с робини, някои от които причинявали гибел, с цел да успее да доближи до откритията си.

Прототипът на спекулумът е бил сходен на лъжица, до момента в който бъде създаден в настоящия му вид, прочут кат "спекулумът на Симс ".

И по този начин, повече от век и половина, този апарат не е бил значително променян. Самата му възраст не е проблем - а обстоятелството, че той в действителност предизвиква дискомфорт на множеството пациентки.

Това от няколко години е обект на сериозна полемика в медицинските университети в Щатите. И макар че опитните лекари са подходили скептично към смяна на класическия спекулум студенти по медицина и дизайн, подкрепени от феминистки организации сега създават нов тип апарат. Идеята носи името "Проектът Йона " и на външен тип е доста сходен до своя първоизточник, само че има няколко основни разлики.

Той е създаден от специфичен силикон и се разтваря гладко и последователно триизмерно, а не, както е до момента. Това доста понижава неприятното чувство при дамите, отишли на обзор.

Проектът е предоставен на Хейли Стюарт, която е правила разработки за Епъл, както и на Сахани Кумар.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР