Ако Пакетът Мобилност I бъде приет в настоящия му вид

...
Ако Пакетът Мобилност I бъде приет в настоящия му вид
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако Пакет Мобилност бъде приет, ще заведем дело в Европейския съд

Ако Пакетът Мобилност I бъде признат в сегашния му тип българската страна е декларирала подготвеност да заведе дело в Люксембург пред съда на Европейски Съюз. Това разяснява през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред медии в Народното събрание. По думите му България търси съидейници измежду страните членки на Европейски Съюз за воденето на дело в Европейския съд.
„ Искът може да бъде заведен от България и да се причислят към него другите страни от групата на единомислещите, като може той да бъде и групов. При всяко състояние и предметът, и основанието на желае, ще бъде импортиран за утвърждение от Министерския съвет “, посочи министър Росен Желязков. Той уточни, че на 8 юли е планувано Пакетът Мобилност да бъде гласуван в пленарна зала в Европейския парламент. Ако бъде признат, упованията са през месец август да бъде оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз.
„ По отношение връщането на транспортното средство в текстовете е очакван 18-месечен временен интервал, който е до началото на 2023 година. За специфичните правила за командироването на водачите – Lex specialis, също е очакван отлагателен интервал до 2023 година. В този интервал Комисията ще извърши нужния разбор и оценка на въздействието, дали връщането на транспортното средство не се явява мярка, която нарушава европейския принцип за декарбонизация “, съобщи Росен Желязков. 
Министърът разяснява и настояванията на автобусните превозвачи за съответни нормативни промени, свързани с автобусните транспорти. Той разгласи, че взаимно с Информационно обслужване се създават електронни услуги, които ще облекчат бизнеса, ще понижат времето за обслужване и издаване на лицензите. Това ще докара и до понижаване на корупционния риск. Предстоят още диалози с автобусния отрасъл, на които ще бъдат конкретизирани вероятните промени в бранша, сподели още министърът.
 Вижте още:
Комисия на Екологичен потенциал не одобри „ български “ ремонти в пакет „ Мобилност “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР