Ако откриете по-сполучлива рецепта за Дизмани, споделете я тук, а

...
Ако откриете по-сполучлива рецепта за Дизмани, споделете я тук, а
Коментари Харесай

Дизмана с галета

Ако откриете по-сполучлива рецепта за Дизмани, споделете я тук, а до тогава тази ще ни е любимец

Необходими Продукти

● кисело мляко - 400 г
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● яйца - 1 бр.
● олио - 0.5 ч.ч.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● квас - 30 г хлебна
● сирене - 200 г
● маргарин - 5 с.л.
● галета - 2 с.л.
● брашно

Начин на подготвяне

В подобаващ съд слагаме топли кисело мляко и прясно мляко, разтворена 30 г квас в малко топла вода, разрушено едно яйце, 1. 5 ч. чаша олио, захар 1 с. лъжица и сол 1 с. лъжица.

Всичките съставки се разбъркват добре, като започваме да прибавяме по малко брашно. Месим дълготрайно време до момента в който се получи приблизително меко тесто. Намазваме го леко с олио и го оставяме на топло да втаса.

Намазваме щедро тавата с маргарин, откакто е готово втасало тестото го разделяме на осем равни топки. Всяка топка разточваме на набрашнена повърхнина с форма на дълъг правоъгълник с дебелина 5 мм.

Мажем леко с маргарин и сирене по цялата дължина, прищипваме краищата и по този метод получаваме дълго тясно руло. Дооформяме го с ръце, като оставяме прищипаното изпод.

Режим рулото с нож на равни дистанции. Получените части ги прехвърляме в тавата. На всяко парче от Дизманата слагаме малко маргарин и оставяме да довтаса.

След което благодарение на четка намазваме леко с олио и поръсваме с галета и доста малко сол. Печем в леко загрята фурна на 200 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР