Ако отидем на предсрочни избори и те не дадат отново

...
Ако отидем на предсрочни избори и те не дадат отново
Коментари Харесай

Христо Иванов: Предсрочни избори ще ни вкарат в спирала на дестабилизация

" Ако отидем на предварителни избори и те не дадат още веднъж отговор по какъв начин ще се ръководи страната, ще влезем в трайна и непредсказуема серпантина на дестабилизация ", сподели съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов, в " 120 минути " по bTV.

Той акцентира, че предстоят диалози с " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", в случай че бъде връчен третият мандат на четвъртата политическа мощ в Народното събрание.

Според него ГЕРБ могат да станат първа политическа мощ наесен, само че нямат сътрудници, с които да ръководят страната. " Ако аз позволи даже за момент коалиция с Бойко Борисов в този или в идващия парламент, няма да мога да излеза на улицата, а доста обичам да се разхождам ", сподели той и добави:

" Хората са изпълнени с непоносимост към концепцията ГЕРБ да се върнат на власт и това се вижда и от социологията, и на улицата ".

Иванов показа и че е имал градивен диалог с Кирил Петков в неделя. И двамата са се съгласили, че няма безрискови сюжети и явен и елементарен метод да бъде реконструирана коалиция, която да подсигурява, че ще държат ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане вън от изпълнителната власт.

Идеята за технократски кабинет съгласно Христо Иванов включва изискването да няма министри, които са пратеници в министерства, които се преглеждат като " феодални владения ". Сценарият за избори съгласно него също не е елементарен, тъй като следва мощно раздвоен кабинет и неспособност да бъде излъчено ръководство без Движение за права и свободи и ГЕРБ, а най-важно е двете обединения да стоят отвън изпълнителната власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР