Ако отидем на избори и тези избори отново не дадат

...
Ако отидем на избори и тези избори отново не дадат
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако отидем на избори, ще влезем в трайна и непредсказуема спирала на дестабилизация -

" Ако отидем на избори и тези избори още веднъж не дадат отговор на въпроса по какъв начин ще се ръководи страната, ние ще влезем в трайна и непредсказуема серпантина на дестабилизация. "

Това сподели в изявление за Би Ти Ви съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

  " На доста хора им се коства, че този сюжет (предсрочни избори) е доста елементарен, само че това, което следва е, че идващият парламент ще бъде още веднъж мощно нацепен, още веднъж има късмет да не може да бъде излъчено държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", добави той.

По думите му е належащо да се опита в този парламент да се откри метод да се сформира ръководство в границите на четирите обединения, които са управлявали до в този момент, тъй че да се избегне нуждата от търсене на поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те би трябвало да продължат да стоят отвън властта. По думите му на едни предварителни избори ГЕРБ може и да финишират първи, само че няма да имат сътрудник за сформиране на кабинет.

Той твърди, че при реализирането на третия мандат би трябвало да се излезе отвън формулата, която е посочила, че не работи – формулата на парцелирането:

" Това министерство е на Христо Иванов, това - на Слави Трифонов. Това се оказа неточност. Ние в действителност изградихме едни парцелирани феодални владения, сред които нямаше информация и в които се случваше, каквото каже някой. Това е причина за корупция. Корупцията следва от изкривяването на институционалната логичност. "

Той разяснява и предлагането си за технократски кабинет, която бе отхвърлена от премиера в оставка Кирил Петков:

" Когато подметнах концепцията за технократски кабинет, имах поради това да няма министри, които са партийни пратеници в дадени министерства и които се преглеждат като феодални владения ", обясни Иванов.

Съпредседателят на Демократична България разяснява и връчването на третия мандат. В петък от парламентарната група показаха подготвеност да опитат да съберат поддръжка за кабинет, в случай че мандатът отиде при тях:

" Виждаме избрани благоприятни условия, те са свързани с опасности. В обстановката, в която се намираме няма положителни варианти, които са изчистени на 100% без опасности. Предстоят диалози и с „ Продължаваме промяната “ и с Българска социалистическа партия, с цел да забележим каква е тяхната визия във връзка с третия мандат, с цел да можем дружно да търсим формула. "

Според Христо Иванов министър председателят в оставка е сложил безусловно съответстващ въпрос – по какъв начин се беседва, по какъв начин се ръководи с политически обединения, чиито центрове за взимане на решения са изнесени отвън Народното събрание и не са част от политиката, а постоянно дори няма опция да се беседва с тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР