Ако отчетите на бюджета за 2016-а и за първата половина

...
Ако отчетите на бюджета за 2016-а и за първата половина
Коментари Харесай

Община Варна се хвали с финансите си: Имала само „шестици в бележника“, държавата поставила оценката

Ако докладите на бюджета за 2016-а и за първата половина на 2017-а са ученическия бележник на община Варна, то в него има единствено шестици. Това съобщи на съвещание на бюджетната комисия на Общински съвет – Варна неговият зам.-председател Янко Станев (СДС).

„ Като имаме единствено шестици, обикновено е да се фукаме “, добави той. Председателят на комисията „ Финанси и бюджет “ добави, че финансовото министерство е определило Варна като водеща община по индикаторите за първото полугодие, което значи, че отличната оценка е външна и справедлива.

На съвещанието на комисията беше утвърден окончателния вид на доклада на локалния бюджет за предходната година, който занапред ще бъде гласуван на сесия. Беше призната и информация за положението на общинските финанси доникъде на 2017-.а.

Според шефа на бюджетната дирекция в администрацията Стефка Господинова, осъществяването на настоящата финансова стратегия е доста положително за момента и подсказва, че локалната власт ще приключи добре бюджетната година. Общината е събрала доникъде на годината 57 % от имуществените налози. Изпълнението на проекта за неданъчни доходи е 46 %, което съгласно Господинова е доста добър резултат.

По отношение на разноските, до 30 юни са осъществени 35 % от тях, което също е добър резултат. Одобряването на данните мина съвсем без коментар от общинските съветници. Янко Станев само предложи да се „ настъпи малко педала “ за събирането на туристическия и патентния налог. Зам.-председателят направи също по този начин коментар, че в случай че общината е компания, положението ѝ е такова, че носи наслаждение както на работещите в нея, по този начин и на тези, които я управляват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР