Ако от всяка разходка кучето ви влачи огромна пръчка вкъщи

...
Ако от всяка разходка кучето ви влачи огромна пръчка вкъщи
Коментари Харесай

Защо кучетата носят пръчки от разходка: Пет обяснения за странния навик

Ако от всяка разходка кучето ви влачи голяма пръчка у дома - не се карайте на животното за това. Това държание е в кръвта му. Пръчките от кучешка позиция имат неповторима миризма и текстура, което ги прави чудесна играчка и обект за проучване. Също по този начин, животните доста обичат да ги дъвчат.

„ Кучетата и изключително кученцата изследват света с уста, тъй че за тях е естествено да подвигат и да носят пръчки “, изяснява доктор Антоанета Мартин, практикуващ ветеринарен доктор и основен ветеринарен доктор в телемедицинска компания в Северна Каролина, Съединени американски щати. Тя прибавя, че пръчката е естествена играчка за кучета. Като предписание, животното намира играчка с идеалния размер за себе си - и по-късно носи сходна от всяка разходка.
 Могат ли кучетата да ядат банани: Кои храни са нездравословни за домашните любимци Могат ли кучетата да ядат банани: Кои храни са нездравословни за домашните любимци
Много постоянно кучетата обичат да са в кухнята, до момента в който стопаните готвят или се хранят. Понякога притежателите споделят с тях храна от маса...

Защо кучетата обичат да носят и дъвчат пръчки?

Има няколко теории, от кое място идва тази обич на четириногите домашни любимци към дървото.

1.  Малките пръчици наподобяват кости на животни, защото са сходни по мярка и форма.

2. Гъбестата текстура от дърво е идеална за гризане и носене.

3.  Кучетата обичат да търсят храна и съкровища, а пръчките постоянно са наоколо.
 Вярно куче 3 години не се откъсва от гроба на стопанина си Вярно куче 3 години не се откъсва от гроба на стопанина си
Три oт чeтиритe гoдини нa cвoя живoт кучeтo Минo e прeкaрaлo нa грoбa нa cвoя обичан coбcтвeник и гocпoдaр – 2-гoдишнoтo мoмчe Кхe...

4. Те са привлечени от мускусния, земен мирис на трева и гора, а постоянно и други животни, които импрегнират дървото.

5. Кучетата обичат непрекъснато да държат нещо в устата си, при ретривъри и някои други породи, това предпочитание е изключително изразено.

Ветеринарният доктор поучава да не пречите на кучето, носещо пръчката, само че е по-добре да отучите домашния любим от навика да гризе. " Животното може да погълне части дърво, които са прекомерно дребни, с цел да преминат през стомашно-чревния тракт. Това може да аргументи съществено и евентуално животозастрашаващо положение на кучето, като чревна спънка ", споделя доктор Мартин.

Също по този начин, дребни късчета могат да заседнат сред зъбите, което може да предизвика мъчителни чувства или даже развиване на зараза в устата. Ходенето с пръчка е добре, само че най-добре е да вземете топка или играчка със себе си и да оставите пръчката измежду природата, когато е време да се приберете вкъщи, поучава специалистът.

Много от навиците на домашните любимци могат да объркат стопаните им, да не приказваме за непознати. Обикновено, в случай че куче ближе лицето на човек, това се смята за симптом на дружелюбие и наслада. Но специалистите имат други догатки по отношение на това деяние.
 Идеалните породи кучета за града Идеалните породи кучета за града
Президентът на Руската киноложка федерация (РКФ) Владимир Голубев уточни 10 породи кучета, които са идеални за жителите на градовете...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР