Ако от Демократична България толкова много са искали да сменят

...
Ако от Демократична България толкова много са искали да сменят
Коментари Харесай

Росен Христов отговаря на ДБ, че ако са искали човек в Лукойл, да са назначили

Ако от " Демократична България " толкоз доста са желали да сменят представителя на страната в " Лукойл Нефтохим Бургас ", то имаха тази опция, когато бяха част от постоянни кабинети.

Така служебният министър на енергетиката Росен Христов отговори на позицията на Демократична България, в която упрекнаха Христов в

Kогато Демократична България са във властта, забавяния не ги тормозят, акцентира енергийният министър. Той се обосновава с това, че още на 29 януари 2022 година същите народни представители, които през днешния ден се оплакват от забавената процедура по промяна на представителя в " Лукойл Нефтохим Бургас ", са питали предшественика на Христов Александър Николов за същия проблем.

" В отговора си той изяснява, че ще бъдат създадени " ясни критерии " и извършен " транспарантен конкурс " за избор на нов представител ", акцентира Христов.

По думите му на 28 юни 2022 година е извършено Общо заседание на сдружението и макар че предходното управление на МЕ е оповестило желание за промяна, такава не е направена. Христов обобщава, че няколко пъти държавното управление с присъединяване на " Демократична България " е имало опция за промяна, само че не я е направило.

Енергийният министър акцентира, че когато служебното държавно управление встъпило в служба през август 2022 година не е бил открит даже и развой на разработка за осъществяване на конкурс, камо ли финализиран подобен.

" Разбираемо, това не тормози въпросните депутати от Демократична България, които демонстрират двоен критерий за еднакъв проблем и за един същ парламентарен въпрос. Когато техен постоянен министър е забавил процедура, отговорността се трансферира на служебния ", показва Христов.

Той акцентира, че главните работни задължения на специалистите в Министерството на енергетиката са блокирани с правене на десетки въпроси на депутати от Демократична България, които целят само да отклонят вниманието от бездействието на депутатите, които за месец и половина не са приели нито един закон.

Спрямо последните политически индикации- постоянно държавно управление ще има в най-кратки периоди, счита Христов и добавя, че то може да направи промяната още през месец юни. В противоположен случай служебното държавно управление има подготвеност да завърши процеса и да реши и този заварен проблем, заключи Христов.
 И след 7 месеца не е ясно по какъв начин страната ще уточни своя представител в „ Лукойл Нефтохим “
И след 7 месеца не е ясно по какъв начин страната ще уточни своя представител в „ Лукойл Нефтохим “

И преди два месеца това се обсъждаше в Министерството на икономиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР