Ако обичате изкуството, ще ви зарадваме с новината, че съвсем

...
Ако обичате изкуството, ще ви зарадваме с новината, че съвсем
Коментари Харесай

Над 100 творби на 40 автори показва Фестивал на съвременната българска керамика

Ако обичате изкуството, ще ви зарадваме с новината, че напълно скоро, на 4 септември, стартира Фестивалът на актуалната българска керамика. Арт събитието ще се организира в изложба „ Райко Алексиев ” в центъра на града и ще продължи до 28 септември. Във фестивала ще вземат участие към 40 модерни създатели, а посетителите ще могат да се насладят на над 100 неповторими български произведения.

Едни от най-хубавите български керамици ще вземат участие във фестивала със свои творби. Ще забележим произведения на Силвия Чанева, Жени Адамова, Добромир Георгиев, Христо Йонков и още доста потвърдени имена. Посланието, което желаеме да оставим, е ориентирано към вечността и благосъстоянието на този материал, споделя уредникът Момчил Цветков .

През 2018 година ще се организира второто издание на фестивала за модерна българска керамика. Организаторите на събитието споделят, че желанието им е фестивалът да се трансформира в обичайно събитие в софийската културна стратегия.За развиването на актуалната българска керамика и концепцията на фестивала - чуйте в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР