Ако обичате да наблюдавате звездите, този текст е за вас.

...
Ако обичате да наблюдавате звездите, този текст е за вас.
Коментари Харесай

Какво ще се случва в небето през 2019-а

Ако обичате да наблюдавате звездите, този текст е за вас. Свързан е с астрономия, не с астрология . Преди да ви кажем обаче какви ще са небесните представления, които чакаме тази година, не можем да пропуснем да препоръчаме един от обичаните ни галактически апове – Star Walk 2. Редовно следим какво се случва в небето над нас, тъй че в случай че сте привлечени от звездите – сваляйте, безвъзмезден е.

Към небесните представления тази година би трябвало да отбележим няколко. Най-близкото е лунното затъмнение на 21 януари. На 2 февруари Луната отново е в центъра на вниманието, тъй като ще закрие Сатурн . После ще се върне за ново зрелище през лятото – на 16 юли ще има още едно лунно затъмнение, което ще гледаме от морето, уповавам се (ще бъде ненапълно, т.е ще се покрие към 2/3 от повърхността на Луната).

Събитието на годината обаче е прекосяването на Меркурийпред Слънцето . 11 ноември ще е огромен ден, тъй като с малко повече съоръжение, ще може да се следи Меркурий, преминаваща пред звездата ни. Това ще се повтори едвам през 2032 година, тъй че си заслужава да внимавате и в случай че не персонално, да го следите онлайн.

Останалите небесни шоута включват и Юпитер, който ще се „ срещне “ с Венерана 10 юни (с повтаряне на 24 ноември). Сатурн пък ще можем да забележим на 9 юли, когато със своите прелестни пръстени ще се приближи най-близо до Земята.

Накратко – все хубави мотиви да отлепим носове от земята и да вдигнем очи нагоре!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР