Ако обичате да играете или сте направо запален геймър, най-вероятно

...
Ако обичате да играете или сте направо запален геймър, най-вероятно
Коментари Харесай

Най-добрите мобилни видеокарти за гейминг



Ако обичате да играете или сте напряко разпален геймър, най-вероятно имате постоянна декстоп система. Какво става обаче, когато желаете да поиграете обичаните си заглавия отвън уюта на дома си - по време на почивка, отпуск, отмора или просто при другари? Нещата опират до портативни компютри, които не са тъкмо гейминг змейове, само че технологиите са към този момент толкоз развити, че умерено можете да ги ползвате като сурогат.

И когато приказваме за гейминг, даже на преносим компютър, най-важният съставен елемент си остава видеокартата. Изборът на мобилна видеокарта и съответния преносим компютър не постоянно е лесна задача - видеочиповете в преносимите компютри имат постоянно разнообразни номера на моделите, а продуктивността не постоянно дава отговор на декстоп еквивалентите им. За да ви помогнем да си изберете преносим компютър за гейминг, сме подготвили къс относителен материал - в който ще намерите решение за всеки бюджет и разграничителна дарба.

Таблицата нагоре дава съществена концепция какви разграничителни качества, графични настройки и периодичност на освежаване можете да очаквате от дузина мобилни карти - от най-бюджетната до топ решението.

Следващите две графики демонстрират представянето в окомплектовани машини и употребяват 3D Mark Sky Diver теста на Futuremark. Тестовете са синтетични - въпреки всичко стартирането на 5-6 игри на 10-12 преносимия компютър е непостижима задача, която може да отнеме седмица - само че въпреки всичко дават обща визия за продуктивността сред системите. 3D Mark също по този начин изважда от уравнението CPU, защото е особено създаден за видеокарти.

А в този момент идват и съответните препоръки:

Най-добра карта за 720p гейминг: Nvidia GeForce MX150
Алтернативи: Nvidia GeForce GTX 965M или GTX 960M
Примерни преносими компютри: Acer Aspire E 15 (940MX), Acer Aspire E 15 (MX150), Dell Inspiron 15 7000 (940MX), HP Spectre x360 15 (MX150)

Ако можете да се задоволите с резолюция 1366x768, имате две варианти - GeForce 940MX или по-новия основан на Pascal братовчед - GeForce MX150. Можете да очаквате игри със междинни стойности награфичните настройки, които са ненапълно еквивалент на множеството конзоли.

В този ценови диапазон попадат и по-старите, Maxuell-базирани GeForce GTX 965M и GTX 960M, които ще ви дават сходна продуктивност. Всички тези карти се намират в множеството преносими компютри, които по този начин или другояче разчитат на предпазлив чип за графика.

Най-добра карта за 1080p гейминг : Nvidia GeForce GTX 1060
Алтернативи: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti
Примерни преносими компютри: Dell Inspiron 15 7000 Gaming, Alienware 13, MSI GS63VR, Asus ROG Strix GL703

Когато се преместим към 1080p или още позната като FullHD разграничителна дарба, имаме четири действителни избора в градинката на Nvidia (AMD имат много положителни Vega основани мобилни решения, само че не успяхме да ги тестваме) - The GeForce GTX 1050, GTX 1050 Ti, GTX 1060 Max-Q, и GTX 1060.

За поддържане на 60 фрагмента за секунда при тази разграничителна дарба, несъмнено най-хубавата карта е GTX 1060. С нейна помощ ще можете да играете с настройки High до Ultra множеството игри. На това равнище на продуктивност множеството преносими компютри към този момент носят етикета " гейминг ". Цените и размерите на екраните също варират много - от бюджетен Dell Inspiron до първокласния Alienware с 13.3-инчов OLED екран, който коства към 4000 лева

Най-добра карта за 1440p гейминг : Nvidia GeForce GTX 1070
Примерни преносими компютри: Alienware 17, MSI GE63VR, HP Omen 17, ASUS ROG Zephyrus GX501VS

Тук нещата към този момент стават съществени - до момента в който за множеството геймъри FullHD е изцяло допустима резолюция, има и такива, които постоянно желаят повече. Ако сте от тях и желаете да играете на 2560x1440, имате действително единствено един избор в лицето на GeForce GTX 1070. Тази карта се оправя чудесно с новите игри при тази резолюция, а ще можете да играете и на 120Hz при 1080p, което може да се окаже по-добър избор при някои характерни заглавия.

Най-добра карта за 4K гейминг: Nvidia GeForce GTX 1080
Лаптопи, които могат да се оправят с сходно нещо: ASUS ROG Zephyrus GX501VI, MSI GT75VR, Alienware 17

Навлизаме в областта на научната фантастика, тъй като с цел да играете гладко с резолюция 4K, единствената алтернатива е десктоп машина. Ако сте склонни да преглътнете някои взаимни отстъпки обаче - 40-50 фрагмента за секунда и цени от 5000+ лв., най-вероятно можете да се сдобиете с преносим компютър, който може да пусне игра на 4K. Друг е въпросът има ли въобще смисъл от сходна разграничителна дарба, когато екрана е 15 или 17 инча, даже той да поддържа нейтив 4K. Както и да е, включихме и този режим, просто с цел да го има като база за съпоставяне.

Заключение
Ако желаете съвет и персонално мнение, тук е мястото да го прочетете. 1440 и 4К гейминг на преносим компютър е нещо изцяло излишно, съгласно нас. Можете, несъмнено, да вземете GTX 1070 или 1080 на преносим компютър с FullHD екран и да играете при 120 или 144Hz, което съгласно нас би било доста по-разумно решение, само че като цяло, за FullHD гейминг на портативна машина е задоволителна GTX 1060 и съветваме всички да се насочат към машини с тази карта. Особено в случай че имат съществена десктоп система за игра.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР