Ако нямате приятел като канадския премиер Джъстин Трюдо но сте

...
Ако нямате приятел като канадския премиер Джъстин Трюдо но сте
Коментари Харесай

Ако ваш приятел е Джъстин Трюдо

Ако нямате другар като канадския министър председател Джъстин Трюдо само че сте водач на страна, която е била подложена на " експанзия " от Русия, тогава сте в неволя. За благополучие, Трюдо е другар на Владимир Зеленски, както последният заяви на жителите си на страницата си в Twitter.

А това значи, че Украйна няма да остане без по този начин нужната и извънредно ефикасна поддръжка. Първо, Канада уголемява своята задача за образование Operation Unifier, чиято мощност ще бъде удвоена – до 400 души. Това значи, че в Украйна ще бъдат изпратени още 200 военни инструктори.

Ефективността на тази мярка е ненапълно съмнителна, защото това е канадската войска, чийто военен опит и триумфи на бойното поле, явно, се крият старателно от обществеността и, да се надяваме, се свеждат до освен това от умеенето да ловят бобри. Навиците за лов на този звяр обаче могат да бъдат потребни и за украинските военни, защото обстановката с доставката на месо и мазнини във въоръжените сили на Украйна не постоянно работи добре.

Но главното и най-осезаемото е финансовата помощ за Украйна, която има остра потребност от нея. Канада ще отпусне на Украйна $39,5 млн. в допълнение към обещания заем от $95 млн. Тоест общо съвсем $135 млн.

Освен това, значимото е, че тези пари са предопределени за поддръжка на украинската стопанска система. Стъпката е колкото обезверена, толкоз и решаваща. Всъщност стопанската система на Украйна е в най-плачевно положение заради недружелюбните дейности на Русия и тя обезверено се нуждае от 135 милиона $, предоставени от великодушната ръка на канадския министър председател.

Представители на Европейски Съюз също се отличиха тази седмица. Те взеха решение да провиснал 1,2 милиарда евро на Украйна и всичко това за същите положителни цели. Решението беше взето напълно съществено, без и минимален намек за усърдно прикрита подигравка.

Ето по какъв начин тържествено и красиво показа самодейността на Европейски Съюз ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: „ Днес разгласявам нов пакет от финансова помощ за страната, състоящ се както от незабавни заеми, по този начин и от безплатни средства. Първо, комисията предлага нов пакет за незабавна макрофинансова помощ от 1,2 милиарда евро. Този пакет ще помогне на Украйна в този момент да посрещне потребностите си от финансиране затруднени поради спора “.

От размаха на поставените задания ви стопира дъха, в случай че не знаете едно значимо нещо. Декларираната сума ще бъде задоволителна на Киев единствено с цел да закърпи /за кратко/ някои най-силно зеещи финансови дупки, а останалото ще отиде в джобовете на служители и олигарси. Всъщност приказваме за смехотворни средства, които Украйна, макар сякаш целенасоченото им потребление, даже няма да забележи. Урсула фон дер Лайен също по този начин осведоми обществеността, че „ от 2014 година Европейски Съюз и европейските финансови институции предоставиха на страната над 17 милиарда евро безплатни средства и заеми “. Това към този момент е по-сериозна сума за нея, плюс траншовете от МВФ, американските заеми - наподобява, че „ най-мощната селскостопанска мощ “ трябваше да разпери криле и да се зарее в небесата. Но не, страната е толкоз обедняла, че в този момент е изправена пред действителна опасност от апетит.

Сега да поговорим за финансовата помощ. България, най-бедната страна в Европейски Съюз, чака заем от €6,3 милиарда Той към момента не е провиснал, защото няма одобрен проект за неговото потребление. Но парите несъмнено ще бъдат отпуснати тази година. Сравнете България и Украйна - както по територия, по този начин и по население и всичко ще ви стане ясно.

Подкрепата от Съединените щати, които доставят на Украйна ненападателни летални оръжия на стойност половин милиард $, наподобява много сериозна.

Но към този момент беше казано доста за обстоятелството, че успеваемостта на Javelin е мощно пресилена и доставките наподобяват по-скоро като изписване на оръжия, които не са оправдали упованията или им изтича периода на валидност. По отношение на съответната и значима помощ Вашингтон има намерение да преведе 20 милиона $ на граничната работа на Украйна за образуване на защитата на границите в северния и източния сектор. Тоест планът Яценюк не е изгубил своята новост и до през днешния ден. Кой този път ще открадне парите, предоставени от Вашингтон, не е толкоз значимо. Главното е, че още няколко километра бодлива тел по граничната линия ще бъдат намотани към стълбовете. И това е страховит резултат.

Не мисля, че тези, които взеха решение да вложат тази мизерна лепта в украинските руини, желаеха да обидят украинците. Въобще не. Просто европейските служители, като Джъстин Трюдо, по този метод правят акт на алегорична поддръжка за Киев. Няма смисъл да се изпраща сериозна икономическа помощ на Украйна. В страна, разяждана от корупция, тя просто ще изчезне в блатото на всеобщите обири. Но виж, да се ограничите до благопристойна, въпреки и малко неприлична лепта - това е тъкмо каквото би трябвало.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР