Ако нямате планове за следващия есенен уикенд, то бързо стягайте

...
Ако нямате планове за следващия есенен уикенд, то бързо стягайте
Коментари Харесай

Когато циркът се превръща в празник, а мечтите стават реалност

Ако нямате проекти за идващия есенен уикенд, то бързо стягайте багажа за Велинград! Там за първи път в България ще бъде маркиран националният празник „ Обич за цирка “, честващ 125 години българско цирково изкуство.

 

Домакин на празника ще бъде новооткритият комплекс „ ВелиЛенд “, който от няколко месеца радва посетителите си с аква парк за деца, еко площадка за игра, гейминг зона и, несъмнено, зашеметяващи циркови спектакли. На 16-и и 17-и септември, актьори от целия свят ще премерят умения на „ ВелиЛенд “ манежа в първото за България цирково съревнование от сходен мащаб.



„ Обич за цирка “ ще събере актьори от България, Украйна, Монголия, Бразилия и Киргизстан, а почетни участници в празника ще бъдат илюзионистът Зайн, еквилибристът Алекс Костов и братя Николови, които ненадминато показват страната ни на интернационалните и международни циркови фестивали.

Ако търсите страст, която няма да забравите, е обезпечено, че „ Обич за цирка “ е вашето място – рискови каскади, спиращи дъха въздушни изпъленения, жонгльорство, комедийно шоу и изумителна 5D холограма с диви животни са единствено някои от акцентите от вечерта. В жури комисията, която ще прави оценка осъществяванията, личат имената на едни от доайените в българското цирково изкуство - Енчо Кирязов, Крум Първанов, Христо Ковачев и Крис Добрич. Журито ще има нелеката задача да отличи най-хубавите измежду най-хубавите актьори, до момента в който публиката се потапя в магията на цирка под най-голямото шапито в стрната. Състезателите ще премерят сили, умения и воля за специфичните награди на „ Обич за цирка “ - златно, сребърно и бронзово сърце. В награджаването присъединяване ще вземе и публиката, която ще избере своя любимец, който да отличи със специфичната „ Награда на публиката “, която ще бъде връчена на тържествена гала на 17-и септември.



Водещ на събитието ще бъде обичаният на всички Драгомир Драганов, който, с изключение на с блестящата си телевизионна кариера, е прочут и с любовта си към цирковото изкуство. Двата дни ще бъдат изпълнени с доста цветни и занимателни игри за дребни и огромни, като програмата включва концерти на разнообразни групи и реализатори на открита сцена, а измежду изненадите на 17-и са и изпълнителите Били Хлапето и D3MO.

 

Всички, които желаят дружно да отпразнуват 125 години цирково изкуство са добре пристигнали, а билетите ще бъдат на цени от 20 лева за деца и пенсионери и 40 лева за възрастни, без значение от местата и секторите в залата.



Ако желаете да се насладите на един паметен ден за цялото семейство, можете да закупите билети:
От формалния уебсайт на „ ВелиЛенд “ на https://tickets.veli.land;От магазин GOTO Gold and Silver, намиращ се в центъра на град Велинград (ул. „ Юндола “ 1А);На място от билетните каси на „ ВелиЛенд “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР