Ако няма театър, то какво ще има - не знам.

...
Ако няма театър, то какво ще има - не знам.
Коментари Харесай

Дъщерята на Румен Радев разказа за работата си

" Ако няма спектакъл, то какво ще има - не знам. За нас изключително е доста значимо ", сподели Дарина, дъщерята на президента Румен Радев, пред Bulgaria ON AIR.

Дарина е студентка във втори курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Приема театъра като предопределение. Държавният глава е един от най-редовните фенове на студентските спектакли и нормално гледа от последния ред.

Дарина на драго сърце се впуска в следващата задача. Този път всеки студент би трябвало да сътвори собствен фрагмент в " Театър По ". Идеята за компликациите в всекидневието на възрастните хора идва непринудено на Дарина и нейната състудентка Йоана.

" Модерният свят не се преценява със старите хора и всичко би трябвало да правят сами изключително, когато нямат деца и внуци, които да им оказват помощ. Те остават сами в този съвременен свят и дори светофарите не са задоволително дълги, с цел да могат да пресекат. И се чудят първо медикаменти ли да си купят или да се нахранят за месеца ", разсъждава дъщерята на президента.

Чрез комедията двете девойки демонстрират драмата на редица пенсионери, а задачата е да накарат хората да се замислят.

" Правим един конфликт като се опитваме да покажем по какъв начин старите хора живеят като на игра. Борят се за пенсии, за храна, даже за пешеходната пътека против колите се борят ", добави Йоана Димитрова.

Най-важно е отношението на младите артисти към работата, споделя преподавателят им доцент Пенко Господинов.

" Това е специалност, която е доста сложна, несигурна. Те би трябвало да имат доста резистентен темперамент, да обичат това, което вършат. Важно е да имат доверие в себе си и в хората, с които работят ", акцентира доцент Пенко Господинов.

Днес студентите ще играят за последно " Гласовете на Чернобил ". Постановката е основана по книгата на Светлана Алексиевич " Чернобилска молитва ". Дарина споделя, че този вид персонажи са измежду най-трудните за пресъздаване.

" Там са съчетани същински истории на хора, които са претърпели " Чернобил ", то е доста по-различно от " Театър По ". Там е тежка драма и би трябвало да си квалифициран. Всъщност никой, който идва, не е квалифициран душевен, не знае какво ще гледа. И по-късно, когато излезнат от залата, хората са замислени какво се е случвало в света ", показа още Дарина Радева.

В " Гласовете на Чернобил " феновете се потапят в същинските истории на хората, претърпели нещастието в атомната централа преди 36 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР