Ако няма сделкаЗаконопроект, имащ за цел да предотврати излизане на

...
Ако няма сделкаЗаконопроект, имащ за цел да предотврати излизане на
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора одобри законопроект за спиране на Брекзит

Ако няма договорка

Законопроект, имащ за цел да предотврати излизане на Англия от Европейския съюз на 31 октомври без съглашение, закупи силата на закон, откакто беше утвърден през днешния ден от кралица Елизабет Втора, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кралското утвърждение беше оповестено от ръководителя на Камарата на лордовете Норман Фаулър.

Одобрението на кралицата се смяташе за условност, откакто Народното събрание утвърди законопроекта, против който се опълчва държавното управление.

Законодателството би принудило английския министър-председател Борис Джонсън да търси отсрочване на крайния период за излизане на Англия от Европейския съюз на 31 октомври, в случай че не бъде реализирано съглашение. Премиерът споделя, че няма да търси отсрочване на крайния период.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че ще се отдръпна до края на идващия месец след 10 години на поста.

Той сподели пред депутатите, че в случай че Народното събрание гласоподава през днешния ден в поддръжка на предварителни избори, ще подаде оставка преди предизборната акция. Ако Народното събрание не поддържа предварителни избори, Бъркоу ще се отдръпна на 31 октомври, когато се планува Англия да напусне Европейски Съюз.

Той съобщи, че ще подаде оставка и като ръководител на Камарата на общините, и като народен представител.

Бъркоу разгневи консервативното държавно управление, като неведнъж разреши на депутатите да открият надзор върху дневния ред на Народното събрание, с цел да насочват курса на Брекзит. Той споделя, че просто извършва своята роля, позволявайки на Народното събрание да има думата.

Консерваторите обявиха по-рано, че ще се опълчват на Бъркоу на идващите национални избори, нарушавайки откритата процедура ръководителят да бъде определен без опозиция.

източник:БТА

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: