"Ако няма доверие в институциите, то системата няма легитимност. Демокрацията

...
"Ако няма доверие в институциите, то системата няма легитимност. Демокрацията
Коментари Харесай

Д-р Калоян Методиев: Предсрочните избори вече са в дневния ред на целия политически спектър

"Ако няма доверие в институциите, то системата няма легитимност. Демокрацията е сложена на колене ", съобщи в седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът доктор Калоян Методиев.
По думите му сред жителите и демократичните институции, които би трябвало да ги съставляват, има бездна. Той посочи, че по-добрите стопански индикатори могат да са резултат от жонглиране с числата.
„ Не виждам цветущо икономическо положение в България. Може ли в една Румъния минималната заплата да е два пъти по-висока в сравнение с в България? Значи сме две обиколки след последния. Къде е икономическата мощ и напредък? Къде са вложенията в България? За 10 години са спаднали десетки пъти. Няма ги вложителите. Защо българите всеобщо бягат от страната, в случай че е толкоз цветуща обстановката? Ето ви стопански знаци, които демонстрират какви са преспективите пред едно общество. Не може на 100 пенсионери да има две трети работещи. Бизнесът непрекъснато недоволства. Това са все проблеми, които демонстрират, че икономическата среда в България изобщо не е това, което ни се показва “, разяснява политологът.
Калоян Методиев счита, че предварителните избори са към този момент в дневния ред на целия политически набор, въпросът е по какъв метод ще се стигне до тях – дали през улицата или през рецесия в ръководещото болшинство.
Страната не може да продължи да съществува в положението, в което е – разкапана правосъдна система, корупция и делегитимирана политика. Развръзката е освен неизбежна, само че е и повече от нужна, сподели още политологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР