Ако няма да се разберем по въпроса за Гоце Делчев,

...
Ако няма да се разберем по въпроса за Гоце Делчев,
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако не се разберем за Гоце Делчев, Северна Македония – в антрето на ЕС

Ако няма да се разберем по въпроса за Гоце Делчев, Северна Македония – в антрето на Европейски Съюз и ще чакат. Това сподели пред публицисти в Министерски съвет вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той още веднъж напомни позицията си, че в никакъв случай няма да се съгласи на компромис с българската история. „ Няма да го направя в името на това да вървят скопските политици, да ми се кипрят в Брюксел и да ми се вършат на европейски политици “, уточни Каракачанов.

"Не чакам Европейски Съюз да вземе доста твърда позиция по отношение на Турция поради икономическите ползи и вложения, които няма да рискуват, и ще не престават с тази леко разкрачена позиция ", добави Каракачанов.

Той разяснява, че същинската заплаха от спора в Сирия не е толкоз, че оттова могат да тръгнат бежанци, защото няма по какъв начин да тръгнат към Турция.

„ Кордонът на турската войска, вижте границата – тази 30-километрова зона е от граница до граница, т.е. 400 километра. Бежанците, които бягат сега – кюрди, които бягат от бойните дейности, се насочват или към Ирак, или към Сирия. Те няма по какъв начин да преминат на турска територия, през турската войска и оттова да тръгнат към България “, добави той.

Каракачанов уточни, че същинската заплаха се крие в над 150 000 джихадисти и техните фамилии, които са в лагерите, охранявани от кюрдите.

„ Ако тези хора бъдат освободени, има две благоприятни условия: или да се омешат групи бежанци и да тръгнат към Европа, което е проблем, или другият вид е да възобновят бойните дейности против сирийската страна. И тогава целият спор да ескалира изначало. Тогава към този момент става още веднъж доста неприятна обстановка “, сподели още той.

От думите му стана ясно, че българската позиция би трябвало да е уравновесена във връзка с наказания по отношение на Турция и доста твърда на самата граница.

Каракачанов уточни още, че българската войска е в подготвеност да подкрепя „ Гранична полиция “.

„ Надявам се, че дружно с полицията и поддръжката на обществото ще съумеем да го свършим. Без поддръжката на обществото няма по какъв начин да стане, тъй като може да се наложи да се употребяват и по-твърди ограничения. Не споделям приложимост на огнестрелно оръжие, въпреки че в случай че някой използва оръжие против полиция или военнослужещ, те са в правото си да отговорят “, добави още Каракачанов.

Той добави още, че държанието на границата би трябвало да е твърдо и да не се позволява прекосяването й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР