Ако някой все още се съмнява, че отстраняването на бившият

...
Ако някой все още се съмнява, че отстраняването на бившият
Коментари Харесай

Айде, всички на ситното корупционно хоро до Цветанов!

Ако някой към момента се съмнява, че отстраняването на някогашният №2 в ГЕРБ - Цветан Цветанов има съображение, ще се разочарова. Днес из медиите тържествено се носи една фотография, на която се вижда по какъв начин строителят на ГЕРБ Цветанов друса хоро един до друг със притежателя на Артекст арх. Пламен Мирянов. Както е известно звездата на Цветанов стартира да пада ниско на хоризонта около абсурда със закупения апартамент в първокласната постройка на тази компанията за смешни пари. И на всичко от горната страна независимия на етажа апартамент на Цветанов разполагаше и със личен асансьор.

Много приказки се изприказваха от април насам, когато Цветанов подаде оставка от всички партийни постове, само че паметни са неговите думи по какъв начин желал по-рано да стори това, само че трябвало да издвижи до дъно изборите за европарламента. И че се решил на тази крачка след диалог с премиера Бойко Борисов. От думите на Цветанов тогава стана ясно, че Борисов му е благодарил за работата му в ГЕРБ. Стана известно също, че и хората от ГЕРБ са благодарили на Цветанов, както и той на тях.

От тези благодарности се изля толкоз доброта, че напряко ни хвана скомина. И въпросът за виновността на Цв.ЦВ. по този начин и не съумя да бъде ясно заложен. Да не приказваме, че скомината сви крепко устите на съпартийците му. И след благодарностите казусът бе вписан в графата "Приключен " на директория "Успешна битка с корупцията по високите етажи на властта ".

Така се получи - за нас скомината, а за Цв.Цв. и себеподобните му остана богатството. Бившият №2 в ГЕРБ остана горделив притежател на апартамент с асансьор, закупен при повече от съмнителни условия - парцел на влиятелната улица "Латинка ", на невероятната цена от 630 евро на метър, при действителна стойност от 3000 евро и недостатък.

Хората цъкаха, вършиха какви ли не сметки и в края на краищата пресметнаха, че компанията Артекс си е на чиста загуба от най-малко 100 бона. Но и продавачът, и купувачът отхвърлиха да има каквито и да било обвързаности между тях.

Ето че пристигна и Видовден - излезе фотографията с хорото на Цветанов и Мирянов, доказваща черно на бяло обвързаността им.

Но още веднъж се сблъскваме с български парадокс. Мъдрият ни народ, от който произлизат и сякаш мъдрите ни управници, нали беше рекъл, че на лъжата краката са къси?!

Къси, но различен път! От фотографията излиза наяве, че няма фотошоп, с който да е юридически опит да се заличи правдивостта на тази мъдрост. И героите от кадрото дзупат хорото крепко, с копнеж, с знание и с явна обвързаност към българския фолклор. Вероятно и посред им, - в границите на естествената обязаност, несъмнено.

Не на лъжата краката са къси - на правораздаването и на сякаш сполучливите антикорупционни органи ръцете са късички. И затова на корупционното хорце, на което през вчерашния ден се беше хванал Цв.Цв. (и надали се е пуснал!), всеки български политик гледа да се хване. И друсат крепко, братче, все едно са онлайн в телевизия "Българе "!

А ние, елементарните данъкоплатци, се чудим за какво непрекъснато имаме скомина...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР