Ако някой ви помоли да назовете световноизвестен шеф-готвач, какво ще

...
Ако някой ви помоли да назовете световноизвестен шеф-готвач, какво ще
Коментари Харесай

Персонален брандинг? Гордън Рамзи знае как!

Ако някой ви помоли да назовете знаменит шеф-готвач, какво ще му кажете? Гордън Рамзи? Джейми Оливър? Марта Стюарт? Може би ще се сетите и за Антъни Бурдейн, Волфганг Пък или Санджив Капур. Обзалагам се, че някой, който не е кулинарен антусиаст, ще се сети за кулинарния маестро Жоел Робушон да вземем за пример.

Тези хора са доста положителни в това, което вършат, само че за какво Рамзи е прочут по целия свят? Може би е клас над останалите, само че се колебая – всички тези кулинарни гении сами по себе си са експерти. Причината е маркетингът.

Гордън Рамзи има четири известни телевизионни излъчвания: „ Кошмари в кухнята “, „ Кухнята на Ада “, „ Мастършеф “ и „ Думата с „ ф “. Той е виновен за излъчването им в Съединени американски щати и Обединеното кралство. Познат е и от предаванията, които прави със фамилията си, както и поради десетките специфични и доста известни посетители, които е канил в тях, появявал се е и в няколко кино лентата и в други излъчвания, само че като посетител.

И това напълно не е всичко – кулинарният гуру е създател на 26 книги, има два YouTube канала, свързани с името му – Kitchen Nightmares със своите 4.15 млн. клиента и Gordon Ramsay с 12.5 млн. клиента, като единствено в персоналния си профил е събрал повече от 20 милиарда гледания под видеата си. Към момента има общо 35 ресторанта по света, познати в невероятната си храна.

Така се оказва, че 53-годишният Рамзи не е добър единствено в готвенето, само че и в това да го промотира пред публиката. Той дава отговор на това, което тя желае – драма, премеждие, напрежение, и е страховит образец за личен брандинг. Гордън показва, че е значимо да си добър в това, което правиш, само че е жизненоважно да го продаваш добре. Продавайте уменията си, накарайте другите да схванат кои сте вие, тъкмо като него. Затова никой отвън кулинарната промишленост няма да назове Жоел Робушон, когато го попитате за случаен шеф-готвач – той е несравним в това, което прави, само че няма същия ефикасен личен брандинг, който Рамзи употребява.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР